Рятувальники в Надвірній не могли добратися до місця пожежі через стовпчики

Часто рятувальники не можуть потрапити до місця виникнення пожежі через встановлені обмежувачі руху транспорту, через які пожежні машини змушені об’їжджати недоступні ділянки. Про це інформують в...

Часто рятувальники не можуть потрапити до місця виникнення пожежі через встановлені обмежувачі руху транспорту, через які пожежні машини змушені об’їжджати недоступні ділянки.

Про це інформують в Управління ДСНС в області.

Інколи рятувальникам доводиться застосовуючи гідравлічні ножиці чи бензорізи, щоб демонтувати такі конструкції і якнайшвидше приступити до гасіння пожежі.

“Останній такий випадок стався 15 липня в місті Надвірна, де виникла пожежа балкону на 4-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку. До місця пожежі було направлено вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини №11 м. Надвірна. По прибуттю до місця виклику було встановлено, що на під’їзді до будинку розташовані обмежувачі руху. Рятувальникам довелося зрізати обмежувачі, щоб приступити до гасіння пожежі. Така проблема, на жаль, є по цілій області”, – зазначають рятувальники.

Дуже часто мешканці будинків, кажуть рятувальники, ігнорують власну безпеку та встановлюють такі обмежувачі самовільно.

“Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається до всіх мешканців Прикарпаття з проханням, дотримуватися правил пожежної безпеки щодо вільного під’їзду до будинків пожежних машин,а також органам влади приділити особливу увагу цьому питанню”, – резюмують надзвичайники.

Читайте також: На Дністрі спіймали браконьєрів, які завдали довкіллю шкоди на понад 30 тисяч гривень. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...