Мінцифри планує оплачувати інтернет окремим верствам населення

У Мінцифри планують запровадити адресну допомогу для громадян, які не можуть самостійно оплатити доступ до базового інтернету. Міністерство цифрової трансформації планує запровадити адресну допомогу...

У Мінцифри планують запровадити адресну допомогу для громадян, які не можуть самостійно оплатити доступ до базового інтернету.

Міністерство цифрової трансформації планує запровадити адресну допомогу громадянам, які не можуть самостійно оплачувати базовий доступ до мережі інтернет в 30 Мбіт/с.

Про це під час брифінгу заявив заступник глави Мінцифри Олександр Шелест, пише “Уніан”.

Хто отримає допомогу

“Щоб усі громадяни могли скористатися базовим правом доступу до інформації через інтернет, ми плануємо адресну компенсацію тим споживачам, які не можуть собі дозволити базовий тариф в 30 Мбіт/сек”, — розповів Шелест.

За словами Шелеста, ініціатива передбачена зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Також Шелест заявив, що роль держави полягатиме в забезпеченні замовлення на підключення соціальних об’єктів через оголошення прозорого конкурсу на зазначену послугу.

“Ми розраховуємо, що оскільки оператори отримають першого — та постійного клієнта у вигляді установи соціальної інфраструктури, то вони зможуть надавати адекватні ринкові конкурентні ціни для споживачів”, — зазначив заступник міністра.

Також він додав, що протягом наступних двох-трьох років міністерство сподівається охопити підключенням до інтернету 100% населення України.

Хронологія подій

Згідно з дослідженням Міністерства цифрової трансформації, 452 лікарні в Україні (25,74% від всіх лікарень в країні) не підключені до інтернет-зв’язку. Згідно з іншими дослідженнями Мінцифри, близько 92% українських бібліотек і 40% шкіл не мають підключення до якісного інтернету. Згідно з даними Держстату, 70,1% населення України (понад 26,9 млн осіб) у 2019 році користувалися послугами інтернету, з яких понад 77% користувалися інтернетом не рідше ніж один раз в день. 29 липня 2020 року стало відомо про те, що

Міністерство цифрової трансформації планує зробити доступним якісний високошвидкісний інтернет для 95% населення країни, і особлива увага в цьому контексті приділятиметься підключення до мережі об’єктів соціальної інфраструктури.

Читайте також: Від завтра в Івано-Франківську нові правила проїзду в комунальному транспорті

Категорії
Гроші
Новини
Loading...