Цьогорічна проща в Крилосі відбулась в режимі онлайн. ФОТО/ВІДЕО

Цьогорічна проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, в с. Крилос (Давній Галич), пройшла по-особливому. Архієрейську Божественну Літургію, яка транслювалась онлайн, очолив Архієпископ і...

Цьогорічна проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, в с. Крилос (Давній Галич), пройшла по-особливому. Архієрейську Божественну Літургію, яка транслювалась онлайн, очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. 

Княжий Крилос радо зустрів Митрополита Володимира, а нечисельно зібраний люд тепло привітав предстоятеля щирою спільною молитвою.

Проща в режимі онлайн в цьому році приурочена 155-літтю від Дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького, який також був частим гостем Крилоської Княжої гори, інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

В часі проповіді Владика Володимир розповів паломникам про просвітницьку діяльність праведного Митрополита Андрея Шептицького, а також закликав усіх пам’ятати неоціненний вклад Митрополита Андрея у розвиток нашої Церкви.

Ми сьогодні заносимо молитви до Бога Всевишнього і Божої Матері за мир в Україні, та вклоняємось перед тобою, Митрополите Андрею. Ми свято будемо берегти твою і нашу прадідівську віру, виконуючи твої настанови та повчання, будемо за твоїм словом будувати рідну хату, нашу неньку Україну. Праведний Андрею, заступайся перед Господом за нашу Церкву, за наш народ”, – говорив під час проповіді Владика Володимир Війтишин.

Нечисленним паломникам, які прийшли до Галицької чудотворної ікони Матері Божої для участі в Божественній Літургії, Митрополит щиро подякував за дотримання карантинних обмежень. Також Архієрей висловив свою вдячність всім, хто спільно єднається у молитві за допомогою трансляції, та не забув тих, завдяки кому онлайн трансляція відбулася.

Завершилась проща спільним духовним гімном за Україну “Боже великий, єдиний”.

Читайте також: Виїхав на зустрічну: у патрульній повідомили деталі смертельної ДТП на Прикарпатті

Категорії
Життя
Новини
Loading...