В Отинії встановили церковні дзвони у храмі Зіслання Святого Духа. ФОТО

Протягом минулого тижня на подвір’ї храму Зіслання Святого Духа, що у Отинії, тривали унікальні роботи зі встановлення дзвонів на новозбудованій дзвіниці. З благословення пароха...

Протягом минулого тижня на подвір’ї храму Зіслання Святого Духа, що у Отинії, тривали унікальні роботи зі встановлення дзвонів на новозбудованій дзвіниці.

З благословення пароха храму митрофорного протопресвітера Василія Мельничука ще у 2018 році розпочалося будівництво 25-ти метрової дзвіниці, яка прикрашатиме ансамбль храмових будівель в Отинії. 5 дзвонів у майбутньому скликатимуть отинійців на молитву. Вага центрального дзвона у новій дзвіниці – 1200 кг., інформує пресслужба Отинійського протопресвітеріату.

“Дзвін – завжди був невід’ємною частиною літургійного життя церкви. Звуком дзвону закликали на молитву, сповіщали про небезпеку та проводжали до вічності. Дзвін супроводжує нас через ціле наше життя”, – сказав о.Василій Мельничук.

Важливо сказати, що жертводавцем всього будівництва дзвіниці та встановлення на ній дзвонів, є добрий парафіянин храму п. Петро Михайлишин.

На даний час тривають завершувальні роботи зі встановлення інших дзвонів, опісля перейдуть до фасадно-оздоблюваних робіт. Завершення будівництва заплановано на 2021 рік.

Читайте також: Цьогорічна проща в Крилосі відбулась в режимі онлайн. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Культура
Новини
Loading...