У рамках розслідування кримінального провадження за фактом екоциду проведено обшуки

Під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом екоциду (ст. 441 КК України) слідчим відділом та оперативним підрозділом УСБУ в Івано-Франківській області за погодженням...

Під час досудового розслідування кримінального провадження за фактом екоциду (ст. 441 КК України) слідчим відділом та оперативним підрозділом УСБУ в Івано-Франківській області за погодженням із процесуальним прокурором проведено санкціоновані судом обшуки в Державному агентстві лісових ресурсів України та ДП “Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр”.

Про це інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

У ході слідчих дій правоохоронці вилучили документи в паперовому та електронному вигляді, на підставі яких здійснювалася вирубка, приймання, перевезення та реалізація деревини на території Івано-Франківської області за період із 2008 року, а також інші речі та документи.

Вилучене буде використовуватись експертами для встановлення збитків і кола осіб, причетних до їх спричинення.

Нагадаємо, кримінальне провадження за фактом екоциду розпочато прокуратурою Івано-Франківської області у червні 2020 року.
За даними слідства, незаконна порубка лісу могла призвести до значних паводків на території Івано-Франківської та інших областей. Їх виникнення, ймовірно, стало можливим унаслідок масового знищення об’єктів рослинного світу, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів щодо охорони навколишнього природного середовища посадовими особами.
Досудове розслідування триває.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: На Прикарпатті пожежники врятували від вогню 30 гектарів зернових

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...