У Калуші проведуть інвентаризацію земель у дачних масивах

30 липня Калуська міська рада затвердила програму фінансування робіт з інвентаризації земель на території Калуської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2022 роки. “Інвентаризація земель...

30 липня Калуська міська рада затвердила програму фінансування робіт з інвентаризації земель на території Калуської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2022 роки.

“Інвентаризація земель проводиться з метою встановлення місця розташування земельних ділянок, їхніх меж, розмірів, правового статусу, виявлення земель, що не використовуються, використовуються нераціонально або не за цільовим призначенням, встановлення кількісних та якісних характеристик земель, необхідних для ведення державного земельного кадастру”— зазначено у програмі.

Її бюджет становить 750 тис. гривень, з них 150 тис. гривень планують профінансувати у поточному році і по 300 тис. гривень у два наступні роки, пишуть “Вікна”.

Як пояснив начальник управління земельних відносин Володимир Мельник, зараз є багато земель колишніх садових товариств, значна частина мешканців не можуть оформити свої садові земельні ділянки. Після їх інвентаризації, такі землі планують передати в існуючі товариства або зорганізувати користувачів створити нові.

Результатам інвентаризації земель також має стати збільшення доходів місцевого бюджету за рахунок зростання надходжень від плати за землю.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Двоє постраждалих: У поліції розповіли подробиці аварій на Прикарпатті. ФОТО

Категорії
Влада
Новини
Loading...