12 прикарпатських громад перемогли у конкурсі ініціатив

Дванадцять туристичних проєктів із Прикарпаття перемогли у Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад “Єврорегіон Карпати-Україна”. Про це інформують на сторінці ГО “Асоціація “Єврорегіон Карпати – Україна”. Четвертого...

Дванадцять туристичних проєктів із Прикарпаття перемогли у Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад “Єврорегіон Карпати-Україна”.


Про це інформують на сторінці ГО “Асоціація “Єврорегіон Карпати – Україна”.

Четвертого серпня на засіданні конкурсної ради затвердили список 45-ти проєктів-переможців з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської і Чернівецької областей. Загальна вартість ідей, які отримали шанс на реалізацію, близько 14 мільйонів гривень, десять мільйонів з них покриває ґрант.

12 прикарпатських громад перемогли у конкурсі ініціатив

Від Прикарпаття на конкурс подали 13 проєктів, 12 з них пройшли відбір і перемогли.

“Продовжує тішити послідовністю Івано-Франківська область, тут теж маємо декілька проєктів, які є логічним продовженням проєктів минулих років. Традиційно багато екологічних ініціатив, а також якісних та сучасних історико-культурних рішень”, – написали на сторінці Єврорегіон “Карпати-Україна”.

Серед проєктів, які здобули перемогу на конкурсі, – ініціатива “Остання криївка” Яремчанської міської ради. Вона передбачає реконструкцію криївки та облаштування всередині музею “Живий дух повстанців”. Про це повідомила начальниця відідлу інвестицій Яремчанської міської ради Олеся Герасим.

“Йдеться про криївку в районі колишньої Дори, це передмістя Яремче. Це буде відновлення-реконструкція. Зараз вона зруйнована повністю. Власне ця криївка і буде музеєм”, – розповіла Олеся Герасим.

Вартість проєкту приблизно 400 тисяч гривень. На його реалізацію потрібно приблизно п’ять місяців. За цей час автори ініціативи планують збудувати споруду під музей – криївку воїнів УПА, облаштувати її, розробити схему музею “Живий дух повстанців” і відкрити новий тематичний туристичний маршрут.

Завдяки конкурсу на Прикарпатті також розвиватимуть туризм у Матеївецькій ОТГ, використовуючи рекреаційний потенціал “Запруття”, створять музей Параски Плитки-Горицвіт у Криворівні, ревіталізують замок Краснодвір у Надвірній тощо.

Читайте також: У Бурштині рятувальники витягували з каналізації чоловіка, який надихався шкідливих випарів

Категорії
Життя
Новини
Loading...