Дві золоті і одну бронзову медалі виборола прикарпатка у чемпіонаті України з веслування

Три медалі на особиститому чемпіонаті України пам’яті В’ячеслава Сорокіна з веслування на байдарках і каное виборола вихованка івано-франківського спортклубу “Альбатрос” Ольга Крикун. Про перемогу...

Три медалі на особиститому чемпіонаті України пам’яті В’ячеслава Сорокіна з веслування на байдарках і каное виборола вихованка івано-франківського спортклубу “Альбатрос” Ольга Крикун.

Про перемогу своєї підопічної розповів кореспондентам Суспільного Микола Періг – викладач вищої категорії Школи вищої спортивної майстерності, старший тренер збірної команди України серед юніорів (дівчата).

За його словами, Ольга Крикун виграла дві золоті медалі у категорії “каное-четвірка класу “мікс” та на дистанції один кілометр – у “каное-двійці”. Також спортсменка виборола третє місце у “каное-двійці” на дистанції 500 метрів.


“Наша збірна області не може конкурувати з іншими областями. З нашої області виїжджають по двоє-троє спортсменів. Від інших областей – по 40-50 людей. Тому ми не можемо “закривати” програму по максимуму, щоб можна було конкурувати на рівні з іншими областями, щоби боротися за місця командні”, – пояснює Микола Періг.


Загалом спортсмени-веслувальники беруть участь в одному виді програми жіночого каное та на двох-трьох дистанціїях- чоловічого. При тому, що в програмі чемпіонату існує більше 40-ка видів цього виду спорту.

Микола Періг розповідає, що у зв’язку з карантином підготовка була нецілеспрямована. У нашій області, каже, забороняли тренуватися у зв’язку з карантином. Тоді, як в інших областях тренувалися навіть під час карантину.

“Не вистачає фінансування. Як ми можемо конкурувати, якщо не можемо втримати спортсменів, дорослих?”, – розказує Микола Періг.

Читайте також: Мешканці Богородчан заборгували за вивіз сміття більше 150 тисяч

Категорії
Спорт
Новини
Loading...