Винуватець ДТП на Франківщині, у якій загинув 17-річний мотоцикліст, постане перед судом

Прокуратура Івано-Франківської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть неповнолітнього потерпілого (ч. 2...

Прокуратура Івано-Франківської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть неповнолітнього потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що в червні цього року 31-річний водій, рухаючись у світлу пору доби на своєму автомобілі зі швидкістю, що перевищувала максимально допустиму, не врахував дорожню обстановку, виїхав на зустрічну смугу руху, щоб здійснити обгін автомобіля, де допустив зіткнення із мотоциклом.

У результаті водій двоколісника отримав численні тілесні ушкодження, від яких помер у кареті швидкої допомоги дорогою до медичного закладу. Потерпілому було 17 років.

“Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду“, – нагадують у прокуратурі.

Читайте також: Поліцейські Франківщини посилено патрулюють дороги

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...