Чи закриють в Україні церкви на карантин: у МОЗ дали відповідь

У МОЗ спростували твердження, що богослужіння є одним із факторів зростання кількості заражених коронавірусом. Тому закривати храми на карантин не будуть. Храми працюватимуть у...

У МОЗ спростували твердження, що богослужіння є одним із факторів зростання кількості заражених коронавірусом. Тому закривати храми на карантин не будуть.

Храми працюватимуть у звичному режимі, однак під час богослужінь необхідно дотримуватися всіх правил безпеки. Про це під час брифінгу у Львові повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє 24 канал.

Чутки про закриття церков Степанов назвав вигадкою і наголосив, що навіть не знає, як це коментувати. Також він додав, що ніколи особисто не звинувачував церкви у поширенні COVID-19 .

Я сам зокрема є людиною, яка ходить в церкву, і теж інколи спостерігаю недотримання тих правил, які у нас встановлені.
Якщо є така проблематика в тому чи іншому храмі, її просто потрібно виправити,
– зазначив Степанов.

Раніше на нараді під головуванням Зеленського очільник МОЗ заявляв, що головною причиною зростання заражених в селах на заході України, є богослужіння. Також левова частка заражень відбувається у громадському транспорті.

На заяву Степанова публічно відреагувала Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій.

Від початку карантину в Україні Церкви і релігійні організації в цілому вживають необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності, – заявили церковники.

Українські Церкви вжили такі заходи безпеки:

  • організація онлайн-трансляції своїх богослужінь;
  • допуск вірян у храми і молитовні будинки можливий тільки за наявності захисної маски;
  • дотримання у храмах рекомендованої урядом дистанції;
  • використанням антисептиків.

Читайте також: У яких районах Прикарпаття найбільше хворих на COVID-19

Категорії
Влада
Новини
Loading...