На Франківщині браконьєр вдарив рибінспектора веслом по голові. ФОТО

У вівторок, 4 серпня, Івано-Франківські рибпатрульні виявили на річці Дністер порушення правил рибальства. Про це інформують на сторінці Івано-Франківського рибоохоронного патруля у Фейсбуку. Двох браконьєрів, які...

У вівторок, 4 серпня, Івано-Франківські рибпатрульні виявили на річці Дністер порушення правил рибальства.

Про це інформують на сторінці Івано-Франківського рибоохоронного патруля у Фейсбуку.

Двох браконьєрів, які ловили рибу з дерев’яного човна забороненою “сплавною” лісковою сіткою, рибпатрульні виявили вночі четвертого серпня під час рейду на березі Дністра поблизу села Копачинці Городенківського району.

Коли рибпатрульні запропонували чоловікам піднятися на берег, вони вплав почали втікати на інший берег річки.

Один з інспекторів на дерев’яному човні наздогнав та затримав одного із втікачів. Потім запропонував йому триматися за борт човна, оскільки була сильна течія. Натомість, він почав розхитувати човен, намагаючись перекинути його. Але йому це не вдалося.

Тоді чоловік вдарив патрульного веслом по голові та почав викидати за борт виловлену рибу.

Не зважаючи на опір, рибпатрульному вдалося доставити браконьєра на берег.

В його улові – чотири вирезуби причорноморські вагою понад два кілограми у снулому стані. Чоловік завдав збитків на 40 тисяч гривень.

Затриманим виявився 61-річний житель Бучацького району. Інспектори склали протоколи за ст. 90 (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України) та ст. 85 ч. 4 (грубе порушення правил рибальства) КУпАП.

На місце викликали слідчо-оперативну групу. Тривають слідчі дії.

“Івано-Франківський рибпатруль закликає рибалок – у випадку, якщо Вам стали відомими випадки грубого порушення Правил рибальства – телефонуйте на “гарячу лінію” рибоохоронного патруля: (097) 392-72-80″, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Житлові будинки, сміття і суха трава: наслідки пожеж на Франківщині за минулу добу

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...