У Центрі громадського здоров’я стверджують, що змії стали менше нападати на прикарпатців

Від початку року в Україні 36 людей постраждали від укусів змій. З них шестеро — діти. Найбільше постраждалих зафіксовано у Житомирській, Запорізькій, Львівській та...

Від початку року в Україні 36 людей постраждали від укусів змій. З них шестеро — діти. Найбільше постраждалих зафіксовано у Житомирській, Запорізькій, Львівській та Донецькій областях.

Для порівняння, за аналогічний період минулого року 125 людей потерпіли від укусів змій. З них 29 — діти. Торік найбільша кількість постраждалих була зареєстрована у Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Житомирській та Закарпатській областях, йдеться на сторінці Центру громадського здоров’я України у фейсбуці.

Летальних випадків від укусів змій у 2019 році та протягом семи місяців 2020 року не було.

“В Україні живуть три види отруйних гадюк, вужі, полози, ящірки, черепахи та інші плазуни. Вони розповсюджені по всій території країни, і багато видів мають природоохоронний статус. Не всі ці тварини є отруйними та зазвичай проявляють агресію лише в разі небезпеки”, – пояснюють фахівці.

До слова, змії в Україні активні з квітня до жовтня. Найбільше шансів зустріти їх у квітні-травні, другий пік — у вересні.

“У разі укусу намагайтесь якнайшвидше потрапити до лікаря. Лише професійний медик зможе надати необхідну допомогу. Проте пам’ятайте, що навіть без медичного лікування укус гадюки надзвичайно рідко призводить до смерті. Вже у медзакладі можуть прийняти рішення ввести антитоксин, але через ризик побічних явищ його призначають лише у важких випадках”, – радять медики.

Читайте також: Поліцейські розслідують обставини аварій, у яких травмувалися четверо осіб. ФОТО

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...