Прикарпатські піротехніки знищили 39 вибухонебезпечних предметів

12 серпня працівниками групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області знищено 39 вибухонебезпечних предметів. У селі Лісна Слобідка Коломийського району...

12 серпня працівниками групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області знищено 39 вибухонебезпечних предметів.

У селі Лісна Слобідка Коломийського району під час здійснення робіт з технічного обстеження території, згідно Плану виконання завдань з розвідки і розмінування території Івано-Франківської області у 2020 році, виявлено та знищено: один 105 мм артилерійський снаряд, двадцять сім 40 мм артилерійських снарядів, одну 120 мм мінометну міну, одну 81 мм мінометну міну, чотири 50 мм мінометні міни, дві 100 мм реактивні кумулятивні міни “Panzerfaust-30 Klein”, одну ручну гранату М-42, одну протипіхотну міну 36МEra та один інший ВНП часів ІІ Світової війни. Всього 39 одиниць.

Надзвичайники нагадують, що при виявленні підозрілого предмета категорично забороняється:

  • брати вибухонебезпечний предмет у руки, зберігати його, нагрівати та ударяти по ньому;
  • переносити, перекладати, перекочувати його з місця на місце; – намагатися розібрати; 
  • використовувати для розведення вогню, кидати, класти у вогонь;
  • заносити в приміщення;

Знищувати вибухонебезпечні предмети мають право тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп. Не забувайте, що легковажне та необережне поводження з вибухонебезпечними предметами неодноразово призводило до загибелі або каліцтва як дітей, так і дорослих“, – йдеться в повідомленні.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Минулої доби на Прикарпатті скоїли 10 крадіжок. ІНФОГРАФІКА

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...