Юристи Халаменди зганьбилися у Верховному суді: землю в Рибному таки повернуть державі

Державна виконавча служба розпочинає процедуру примусового виконання рішення суду про повернення 3 гектарів рекреаційної землі в селі Рибне з рук кримінального елемента Ігоря Халаменди, більш...

Державна виконавча служба розпочинає процедуру примусового виконання рішення суду про повернення 3 гектарів рекреаційної землі в селі Рибне з рук кримінального елемента Ігоря Халаменди, більш відомого як бандит Бура. Тисменицький районний суд зобов’язав його за власний кошт демонтувати майже кілометрову кам’яну огорожу та повернути державний ліс у власність лісгоспу, пише Правда

Ці 3 гектари землі у селі Рибне 15 років тому захопив кримінальний елемент Ігор Халаменда, більш відомий як бандит Бура. З них останні 10 років заступник прокурора Івано-Франківської області у різних судових інстанціях вимагає повернути захоплений ліс у власність держави. І лише зараз представники Феміди поставили остаточну крапку у цій справі.

Юристи Халаменди зганьбилися у Верховному суді: землю в Рибному таки повернуть державі

Нещодавно Верховний суд відхилив касаційну скаргу юристів Халаменди на рішення апеляційного суду Івано-Франківської області, бо вона не відповідала вимогам процесуального законодавства. Це наштовхує на очевидні висновки: бандит Бура просто затягує судовий процес, а самі юристи розуміють, що ця справа завідомо програшна. Адже адвокати кримінального елемента навіть не доклали зусиль, аби касаційна скарга відповідала нормам процесуального законодавства.

Тож представники Феміди вкотре підтвердили рішення Тисменицького районного суду, який 26 лютого 2020 року зобов’язав бандита Халаменду повернути 3 гектари лісу у власність держави. Згідно рішення суду, кримінальний елемент Бура повинен за власний рахунок демонтувати кам’яний мур довжиною більше кілометра та надати лісовому господарству доступ до державної землі.

У прокуратурі Івано-Франківської області висловили непохитну позицію відстоювання державних інтересів.

“МИ БУДЕМО ДІЯТИ В РАМКАХ ЧИННОГО ЗАКОНОДАВСТВА ТА ВЖЕ НЕЗАБАРОМ ПІДГОТУЄМО ЗАПИТ ПРО ВИДАЧУ ВИКОНАВЧОГО ЛИСТА ТА БУДЕМО ВЖИВАТИ ЗАХОДИ ДЛЯ ЙОГО ВИКОНАННЯ. ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ СУДУ – ЦЕ ВЖЕ ПРЕРОГАТИВА ДЕРЖВИКОНАВЦІВ. ЗІ СВОГО БОКУ МИ ЗРОБИЛИ ВСЕ, ЩОБ РІШЕННЯ БУЛО ПРИЙНЯТЕ ТАКИМ, ЯКЕ ВОНО Є”, – НАГОЛОСИЛИ У ПРЕС-СЛУЖБІ ПРОКУРАТУРИ ОБЛАСТІ.

Рішення Тисменицького районного суду зобов‘язує Буру повернути в державну власність 3 гектари заповідної території та знести кам’яну огорожу протягом 10 днів. Рішення вступило в законну силу 30 червня. 

Проте Бура так і не виконав рішення суду. Тому з дня на день державні виконавці розпочнуть процес примусового виконання рішення суду. Кам’яний паркан буде демонтований, а територія лісового фонду повернеться у державну власність.

Громада підтримує і вітає тверду позицію обласної юстиції та виконавчої служби, які повернуть землі з рук кримінального елемента Халаменди у лісгоспу.

Читайте також: Франківський драмтеатр показав підготовку до унікальної вистави, в якій зіграють люди з інвалідністю (ФОТО)

Категорії
Влада
Новини
Loading...