Більше половини весіль на Франківщині пройшли з порушеннями карантину

Ситуація з поширенням COVID-19 в Україні залишається напруженою, особливо в деяких регіонах. Так, станом на ранок 13 серпня на Івано-Франківщині зафіксовано 138 нових хворих....

Ситуація з поширенням COVID-19 в Україні залишається напруженою, особливо в деяких регіонах. Так, станом на ранок 13 серпня на Івано-Франківщині зафіксовано 138 нових хворих.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області щоденно, включаючи вихідні дні, проводять моніторингові відвідування цілого ряду підконтрольних об’єктів з метою перевірки дотримання протиепідемічних заходів, інформує Держпродспоживслужба.

Нагадаємо, що згідно рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 03.08.2020 р., в Тисменицькому районі та місті Івано-Франківську встановлено «помаранчевий» рівень епіднебезпеки, який передбачає ряд заборон, зокрема:

– проведення масових заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. м площі будівлі або території, де проводиться захід;
– діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;
– робота після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів та закладів громадського харчування;
– діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та інші.

Протягом минулих вихідних (8-9 серпня) фахівці Держпродспоживслужби провели моніторингові перевірки закладів громадського харчування області. Так, всього перевірено 268 закладів, з яких працювали 213.

Масові заходи проводились в 97 закладах, порушення протиепідемічних вимог виявлено в 38 з них (39 відсотків).

Весілля приймали в 44 закладах, з них в 27 випадках було зафіксовано порушення протиепідемічних вимог (61 відсоток).

Цифри свідчать самі за себе: показники порушень залишають стабільно високими.

Читайте також: У лікарнях Івано-Франківської області перебувають 610 пацієнтів із COVID-19

Категорії
Життя
Новини
Loading...