Франківці можуть змінити місце голосування до 10 вересня

З 01 липня 2020 року по 10 вересня 2020 року виборець може звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців щодо зміни виборчої адреси відповідно...

З 01 липня 2020 року по 10 вересня 2020 року виборець може звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців щодо зміни виборчої адреси відповідно до фактичного місця проживання. Заява подається до органу ведення реєстру за новою виборчою адресою.

Заява може бути подана в паперовій або електронній формі. Заява в паперовій формі може бути подана виборцем особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства. Заява в електронній формі може бути надіслана виборцем за підписом, прирівняним до власноручного підпису згідно із Законом України “Про електронні довірчі послуги” (кваліфікований електронний підпис), з використанням мережі Інтернет.

Центральна виборча комісія виключила вимогу документального підтвердження фактичного місця проживання виборця. Тепер у заяві треба вказати лише адресу житла, за якою виборець проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою, інформує “Галка” з посиланням на міську раду.

Заява виборця розглядається органом ведення Реєстру не пізніше п’ятнадцяти днів від дня її отримання.

Виборець, виборчу адресу якого визначено згідно з частиною третьою статті 8 Закону України “Про Державний реєстр виборців”, може звернутися до органу ведення Реєстру з новою заявою не раніше ніж через 1 рік після дати внесення до Державного реєстру виборців останньої зміни виборчої адреси такого виборця.

Звертаємо увагу, що заява подається не пізніше ніж на п’ятий день з дня початку виборчого процесу (до 10 вересня включно).

Відділ ведення Державного реєстру виборців здійснює прийом громадян за адресою м.Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21, каб. 110 (I поверх) понеділок-четвер з 08:00 до 17:15 год., п`ятниця з 08:00 до 16:00., обідня перерва з 12:00 до 13:00 год.

Телефон для довідок: 55-63-69, 55-20-78, 55-19-95

Читайте також: Отець Дмитро Павлик відсвяткував 25-річний ювілей священства. ФОТО

Категорії
Влада
Новини
Loading...