Сам собі “майстер”: франківець залишив сусідів без газу

У мешканців приватного сектору по вул. Челюскінців Івано-Франківська у газопроводі замість газу – вода. Надзвичайна ситуація трапилася після того, як власник одного з приватних...

У мешканців приватного сектору по вул. Челюскінців Івано-Франківська у газопроводі замість газу – вода.

Надзвичайна ситуація трапилася після того, як власник одного з приватних будинків самотужки, без фахівців, намагався встановити газову колонку.

Чоловік під час монтажних робіт переплутав шланги, підключивши газову систему до водопровідної. Внаслідок чого відбулося затоплення підземних газопроводів-вводів і п’ять приватних будинків залишилися без газу.

«Наразі газопостачання усім відновлено. Наші фахівці викачали воду та висушити газопровід, зняти прилади обліку газу для очистки від води, ліквідували технічні порушення, провели випробування системи газопостачання на гермитичність і лише піся цього відновили газопостачання», – зазначив керівник Івано-Франківського відділення АТ «Івано-Франківськгаз» Андрій Струк.

Винуватець аварійної ситуації сплатив штраф та компенсацію завданих збитків газорозподільній компанії.

АТ «Івано-Франківськгаз» наголошує, що встановлювати, переносити, замінювати чи ремонтувати газові прилади мають право лише спеціалісти із відповідною кваліфікацією та дозволом на виконання газонебезпечних робіт.

Читайте також: Від коронавірусної хвороби помер 63-річний калушанин

Категорії
Uncategorized
Новини
Loading...