На Франківщині продовжують палити суху траву

Рятувальники Івано-Франківщини спільно з працівниками муніципальної варти провели рейд територією Івано-Франківської ОТГ. Про це повідомляє  УДСНС. Сьогодні, 5 вересня, рятувальники Івано-Франківщини спільно з працівниками...

Рятувальники Івано-Франківщини спільно з працівниками муніципальної варти провели рейд територією Івано-Франківської ОТГ.


Про це повідомляє  УДСНС.

Сьогодні, 5 вересня, рятувальники Івано-Франківщини спільно з працівниками муніципальної варти провели рейд територією Івано-Франківської обласної територіальної громади. Під час рейдів працівники Служби порятунку вкотре наголосили, що локалізовувати загорання та гасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню висока. Коли ж таке трапляється поблизу населених пунктів, існує велика ймовірність перекидання полум’я на житлові та господарські споруди. Виїзди на гасіння загорань сухої трави завдає чималих матеріальних втрат. Страждає від таких випадків і навколишнє середовище.

Ще один украй небезпечний фактор спалювання сухої трави – їдкий чорний дим. Для людей, схильних до алергій, опинитися у зоні згоряння сухостою дуже небезпечно. Та найстрашнішим випалювання трави є в зоні міста, де на ґрунті і рослинах осідають важкі метали. Вдихаючи дим, люди отруюють свій організм. На сільських полях можуть вигоряти залишки отрутохімікатів, які використовують для обробки ґрунтів чи рослин. Небезпечні продукти згоряння вітер здатен переносити на великі відстані, відтак можуть постраждати не лише безпосередньо палії.

Під час даного рейду було складено 3 протоколи про адміністративні правопорушення.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається до усіх громадян із настійним проханням не спалювати сухої трави та не провокувати виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків господарству краю.

Читайте також: Проєкт “Велике Будівництво”: на Верховинщині завершують ремонт двох доріг

Категорії
Uncategorized
Новини
Loading...