Від робіт на дамбі у Нижньому Вербіжі не буде жодної шкоди, – начальник Дністровського БУВР

Від укріплення дамби на ділянці “Коломия-Воскресінці” жителі Нижнього Вербіжа не матимуть жодної додаткової шкоди. Про це розповів начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк, пише...

Від укріплення дамби на ділянці “Коломия-Воскресінці” жителі Нижнього Вербіжа не матимуть жодної додаткової шкоди.

Про це розповів начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк, пише “Суспільне”.

Натомість, депутат Нижньовербізької ОТГ Зеновій Паландюк остерігається наступної повені, бо впевнений, що вода підтопить приватні будинки. Адже дамбу, каже, будують з боку Коломиї, а їхню ОТГ залишають розритою. Відтак, коли знову підніметься рівень води, то все довкола змиє.

Там всього-на-всього потрібно відновити 50 метрів дамби від Коломиї, яка трошки пошкоджена. В мене є зйомка з Держгеокадастру. І та пошкоджена дамба, яку мали б робити, знаходиться на межі Воскресінців. Ми надавали документацію, що там пів кілометра вниз – Воскресінці, але задню давати вони не будуть“, – сказав Зеновій Паландюк.

Начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк розповідає, що ця дамба захищає два населені пункти. За його словами, негода зруйнувала 230 погонних метрів споруди, пошкоджено також тіло дамби.

Я спеціально висилав на місце нашого головного інженера проєкту, були представники підрядника. Ми на 830 метрів врегулюємо воду, далі насип і шутр переміщається в тіло дамби. Потім буде закріплюватися негабаритним каменем і ящиками“, – говорить Роман Михайлюк.

Роман Михайлюк каже, що ця проблема є плановою, а також запевняє, що додаткових проблем через ремонт дамби у жителів села Нижній Вербіж не буде.

Ми знаємо, що 20 чи 50 будинків були підтоплені. Але пошкоджених гідроспоруд під час паводку не було. Треба це вирішувати кардинально. Треба звертатися до всіх органів, куди можуть звертатися органи місцевого самоврядування. І ми чи будь-яка інша організація, яка має ліцензію, буде готувати пропозицію, фінансувати і вирішувати проблему села Нижній Вербіж, – каже Михайлюк. – Від переліку тих робіт, які тут проводяться, село Нижній Вербіж ніякої додаткової шкоди не буде мати“.

Читайте також: 10 мільйонів у воду. У Нижньому Вербіжі люди – проти укріплення дамби. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...