За рік у Франківську зросла кількість велосипедистів

Асоціація велосипедистів Івано-Франківська провела щорічний підрахунок велосипедистів на вулицях міста. 17 вересня активісти Асоціації велосипедистів Івано-Франківська провели осінній підрахунок велосипедистів міста. АВІФ проводить підрахунок...

Асоціація велосипедистів Івано-Франківська провела щорічний підрахунок велосипедистів на вулицях міста.

17 вересня активісти Асоціації велосипедистів Івано-Франківська провели осінній підрахунок велосипедистів міста. АВІФ проводить підрахунок восени уже другий рік поспіль.

Про це інформує Галка з посиланням на фб-сторінку Асоціації.

“Минулого року у вересні ми фіксували велосипедистів впродовж години на 12-ти локаціях. А цьогоріч ми зменшили кількість локацій, на яких рахували, до десяти. Результати: з 8-ої до 9-ої ранку було зафіксовано 1067 велосипедистів. А це на 410 більше, ніж тогоріч (тобто на 37,5% більше). Ми очікували зростання велосипедистів впродовж року, але такі результати вразили навіть нас. Нагадаємо, щоразу підрахунок проводиться зранку у будній день, адже саме в цей час можна зустріти людей, які, ймовірно, користуються цим видом транспорту щодня. Наприклад, добираючись на роботу”, – йдеться в повідомленні.

Кількість жінок на велосипедах зросла з 9% до 12%. АВІФ очікує в наступному році їхній приріст ще на 6%.

Минулого року велосипедистів у шоломах було менше 1%, а цьогоріч їхня кількість зросла до 3%.

“Ми не маємо результатів підрахунків у інших містах України, але вважаємо, що це дуже низький результат”, – додають на сторінці Асоціації.

Читайте також: Facebook звинувачують у шпигуванні за користувачами через камеру смартфона

Категорії
Місто
Новини
Loading...