Франківка, яка втопила новонароджену дитину у ванній, не сидітиме за ґратами

16 вересня в Івано-Франківському міському суді розглянули справу стосовно франківки, яка у 2015 році втопила свою новонароджену дитину. З жінки зняли кримінальну відповідальність за...

16 вересня в Івано-Франківському міському суді розглянули справу стосовно франківки, яка у 2015 році втопила свою новонароджену дитину.

З жінки зняли кримінальну відповідальність за вчинене через закінчення строку давності справи, пише Ухвала суду.

Як зазначається, у серпні 2015 року обвинувачена у ванній самостійно народила здорову дівчинку, після чого вирішила втопити її.

Згодом породілля помістила тіло дитини та плаценту у чорний поліетиленовий пакет, який залишила у ванній кімнаті на підлозі. 

15 серпня 2015 року, близько 23-00 год., обвинувачена, з метою приховати скоєний нею злочин, винесла чорний поліетиленовий пакет, в якому знаходилось тіло новонародженої дитини та плацента, на вулицю та викинула в підвал будинку,- йдеться в Ухвалі.

В сім’ї жінки це не єдиний випадок, коли через горе-матір загинула її дитина. У 2013 році через недбальство жінки загинула ще одна її дочка. Мати неодноразово залишала свою малолітню дитину без належного нагляду на інших своїх малолітніх дітей, не дотримувалась правил особистої гігієни дитини, нерегулярно купала, невчасно перевдягала та неповноцінно харчувала дівчинку.

Коли у дитини почалась діарея, блювоту та підвищилась температура, мати не зверталась до лікарів та лікувала дитину сама. Через деякий час дівчинку у важкому стані з діагнозом гострий ентерит доставили в Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню. Стан її був критичний – у дитини зупинилось серце і настала клінічна смерть.

Обвинувачена подала до суду письмове клопотання, щоб її звільнили від кримінальної відповідальності, тому що закінчився строк давності справи. Таким чином суд ухвалив:

Звільнити обвинувачену ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності, передбаченої ст.117, ст.166 КК України на підставі ст.49 КК України у зв`язку із закінченням строків давності. Кримінальне провадження на підставі п.1 ч.2 ст.284 КПК України закрити.

Наразі жінка заміжня, виховує трьох неповнолітніх дітей.

Читайте також: Франківські патрульні склали щорічний залік зі службової підготовки

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...