Під час засідання “круглого столу” обговорили, як відродити древній Галич

Розпочати новий етап реалізації проектів задля відродження духовної і культурної спадщини Галича було лейтмотивом засідання “круглого столу”, яке сьогодні відбулося у візит-центрі міста Галича....

Розпочати новий етап реалізації проектів задля відродження духовної і культурної спадщини Галича було лейтмотивом засідання “круглого столу”, яке сьогодні відбулося у візит-центрі міста Галича.

Даний захід об’єднав представників влади, науковців, експертів, духовенства та громадськість. Проаналізувати напрацювання для розвитку культурної спадщини Прикарпаття та духовного відродження древнього Галича завітали перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, заступник голови ОДА Євген Фербей, народні обранці, керівники району.

“Сьогодні ми маємо унікальну можливість реалізувати перспективні культурні проєкти, адже наступний рік за ініціативи Президента України визначений роком реалізації проєктів культурних магнітів. І, безперечно, в авангарді є Галич”, – підкреслила під час виступу перед присутніми Марія Савка.

Посадовиця зазначила, що опрацьовані у рамках «круглого столу» основні цілі, бачення та плани стратегії розвитку Галича ляжуть в основу розробки проєкту державної програми, на реалізацію якої буде закладено фінансовий ресурс. Це, своєю чергою, дозволить покращити інфраструктуру, втілити чимало амбітних проєктів.

“Галич – це духовна і культурна колиска, – наголосила Марія Савка. – Поряд з цим, місто повинно стати привабливим туристичним магнітом із перспективним духовним, паломницьким та культурним туризмом”.

Під час засідання присутні поділилися власними напрацюваннями та думками щодо напрямів відродження Галича, презентували стратегію його розвитку.

Читайте також: Поліцейські оперативно затримали франківця, який ножем поранив незнайомця. ФОТО

Категорії
Культура
Новини
Loading...