На Прикарпатті розшукують зловмисників, які підпалили чотири автобуси. ФОТО

За фактом пожежі транспортних засобів в Долинському районі слідчі розпочали кримінальне провадження, в рамках якого з’ясують всі обставини події. Проводяться розшукові заходи, спрямовані на...

За фактом пожежі транспортних засобів в Долинському районі слідчі розпочали кримінальне провадження, в рамках якого з’ясують всі обставини події.

Проводяться розшукові заходи, спрямовані на встановлення зловмисників і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Повідомлення до поліції Долинщини про те, що горять автобуси надійшло 24 вересня, близько 21:50 від водія-очевидця, який проїжджав неподалік пожежі. На місце події негайно виїхали співробітники ДСНС, працівники слідчо-оперативної групи Долинського відділення поліції, експерт-криміналіст та працівники криміналістичної лабораторії, які встановлюють причини загоряння автобусів марки “Van Holl”, що в с. Княжолуках Долинського району.

Після ліквідації пожежі та в ході першочергових слідчих дій поліцейські встановили, що транспортні засоби належить 54-річному місцевому мешканцю та знаходились на огородженій приватній території. Попередня версія загорання – занесення стороннього джерела вогню невідомою особою.

Вогнем знищено повністю транспортні засоби. На щастя під час пожежі ніхто не постраждав.Поліцейські проводять ряд невідкладних оперативно-розшукових заходів на встановлення осіб зловмисників і їх місця перебування. В ході досудового розслідування правоохоронці з’ясують всі обставини події.Поліцейські опитують можливих свідків, очевидчів події і встановлюють наявність камер відеоспостереження.

У цьому випадках призначено ряд відповідних експертиз, у ході яких будуть встановлено причини загорання транспортних засобів. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

За скоєне паліям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Читайте також: Поліцейські Івано-Франківщини викрили незаконну порубку лісу і перевезення гравію. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...