У Франківську відбудеться “Парад епох”

11 жовтня під час Фестивалю-переберії міських культур “Межа” центр Івано-Франківська буквально порине у минуле – в історичному середмісті пройде “Парад епох”, а на площі...

11 жовтня під час Фестивалю-переберії міських культур “Межа” центр Івано-Франківська буквально порине у минуле – в історичному середмісті пройде “Парад епох”, а на площі Бастіону засяють вогні, які утворять символічні мури старого міста-фортеці.

Фестиваль-переберерія міських культур “Межа” вперше відбудеться в Івано-Франківську 10-11 жовтня 2020 року. Основною локацією буде подвір’я Палацу Потоцьких, де впродовж двох днів триватимуть концерти, лекторії, зустрічі з письменниками та майстеркласи.

Зважаючи на карантинні обмеження, гості зможуть відвідати фестиваль, дотримуючись соціальної дистанції та маскового режиму, а також матимуть можливість переглянути дійство онлайн. Раніше передбачалося розгортання сцен на площі Міцкевича та на площі Ринок, проте, зважаючи на епідеміологічну ситуацію, від цієї ідеї організаторам довелося відмовитися, щоб уникнути масових скупчень людей.

Втім, окремі заходи фестивалю таки відбудуться за межами колишньої резиденції засновників міста. 11 жовтня з Палацу Потоцьких вирушить костюмована хода – “Парад епох”. Колона учасників, переодягнених у вбрання минулих століть, рухатиметься за маршрутом: вул.Шпитальна – вул.Грушевського – “Стометрівка” – вул.Мазепи – пл.Шептицького – Бастіон. Долучатися до дійства можуть всі охочі. Головні умови: відстань між учасниками півтора метра і костюм.

“Конкретних вимог до костюмів немає – лише прохання витримувати загальний стиль конкретної епохи. У межах фестивалю ми виокремлюємо п’ять загальних стильових періодів: бароко, класицизм та ампір, декаданс і модерн, аванґард і епоха джазу та міжвоєння”, – каже співавтор ідеї фестивалю Остап Українець.

Кінцевою точкою “Параду епох” невипадково стане саме Бастіон. Там, поруч зі старими мурами Станиславова, відбудеться символічний флешмоб “Світло на Межі”.

“Коли стемніє, учасники флешмобу утворять живий контур старої фортеці. Відомо, що Станиславів проєктувався як ідеальне місто. Щоб відтворити його досконалі межі, ми запалимо ліхтарики і спрямуємо в небо, а з висоти пташиного лету, тобто дрона, можна буде побачити, нехай і в мініатюрі, як колись виглядало наше місто”, – розповідає керівник фестивалю Андрій Савка.

Фестиваль відбудеться за підтримки Українського культурного фонду та у співфінансуванні з Івано-Франківською міською радою.

Читайте також: На Прикарпатті розшукують зловмисників, які підпалили чотири автобуси. ФОТО

Категорії
Місто
Новини
Loading...