У Міносвіти закликають організувати дистанційне навчання в Україні на наступні два тижні

Сергій Шкарлет закликав місцеву владу перевести школи на дистанційне навчання. Т. в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет висловив занепокоєння щодо розповсюдження...

Сергій Шкарлет закликав місцеву владу перевести школи на дистанційне навчання.

Т. в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет висловив занепокоєння щодо розповсюдження коронавірусної інфекції у країні та закликав місцеву владу перевести школи на дистанційну форму навчання на найближчі два тижні.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

“Прохання не тільки як керівника Міністерства освіти і науки, а як батька — знайти можливість організувати на наступні два тижні дистанційне навчання для наших дітей”, — написав Сергій Шкарлет.

Він додав, що знає і розуміє, що питання організації навчання вирішують на місцях. Але важливо, щоб у такій непростій ситуації центральна та місцева влада діяли спільно.

“Тому дуже прошу дослухатися до рекомендацій Державної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також РНБО”, – зазначав Сергій Шкарлет.

Т. в. о. міністра освіти відзначив, що розуміє всі виклики, перед якими постають керівники закладів освіти, вчителі та батьки. І що ці виклики намагається долати весь світ. Він акцентує увагу на тому, що найголовніше — не допустити стрімкого поширення коронавірусу та зберегти здоров’я людей.

Коронавірус в Україні і карантин у школах: що відомо

  • В Україні 10 жовтня зафіксовано 5 728 нових випадків COVID-19. Загалом з початку пандемії в країні зареєстровано 256 266 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 887 летальних, 112 570 пацієнтів одужали.
  • За останню добу коронавірус виявили у 311 дітей. За весь час пандемії в Україні захворіли 16 142 дитини.
  • Українська інфекціоністка Світлана Куніцина зазначила, що, швидше за все, школи та садочки вже у листопаді закриються на карантин. Лікар запевняє, що попри те, що діти хворіють в легкій формі на COVID-19, вони все ж можуть переносити інфекцію, а це може призвести до масових заражень та закриття закладів освіти.
  • Наразі у Київській області через випадки захворювання на COVID-19 на карантин закрито 30 шкіл повністю та 162 класи у ще 98 навчальних закладах. А у самому Києві – через випадки захворювання на COVID-19 на карантин закрито 3 школи повністю та ще 331 клас переведено на дистанційне навчання.

Читайте також: Опалювальний сезон в Івано-Франківську може не початися вчасно через борги

Категорії
Влада
Новини
Loading...