У Старуні відбулися традиційні нічні чування. ФОТО

Щомісяця, в ніч з 29 на 30 число, у родинному селі блаженного Симеона Лукача – Старуні відбуваються нічні чування. Щоби молитовна програма була цікава...

Щомісяця, в ніч з 29 на 30 число, у родинному селі блаженного Симеона Лукача – Старуні відбуваються нічні чування. Щоби молитовна програма була цікава та насичена, отець-адміністратор Ярослав Середюк щоразу запрошує нового проповідника та урізноманітнює розпорядок богослужінь.

В ніч з 29 на 30 жовтня в Центрі паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, відбулися традиційні нічні чування. Через запроваджений карантин, вони відбувалися в режимі онлайн, так що долучитися до нічних молінь міг кожен охочий. Загалом за першу добу відео-трансляцію молінь переглянули понад 6,5 тисяч разів, інформують на сторінці Центру Паломника “Симеон Лукач” УГКЦ с. Старуня.⠀

На запрошення адміністратора храму свв. ап. Петра і Павла о. Ярослава Середюка, кожного разу на чування приїжджає інший проповідник. Цього разу моління провадив о. Василь Чорній – настоятель храму Всіх Святих Українського Народу УГКЦ, що у м. Івано-Франківську.

Нічні чування розпочалися з Вечірні, яку очолив отець-ректор Івано-Франківської Духовної семінарії прот. Олексій Данилюк. Після молитви отець-проповідник виголосив першу науку. В ній о. Василь Чорній роздумував над особою св. ап. Петра. Саме цього святого він вибрав як приклад для всіх присутніх, щоби наочно показати як людина прагне Божої ласки та як в один момент ризикує втратити все.

«Ми всі шукаємо Божої ласки і благодаті. Для цього ми щонеділі ходимо до Божого храму, стараємося виконувати Його заповіді. Ми встаємо кожного дня до молитви, щоби в такий спосіб отримати Божу ласку і благодать, тому що це є найцінніший людський ресурс, якого людина завжди шукає», – роздумував о. Василь Чорній.

За його словами, без цієї ласки люди стають порожніми, сумними, а тому наше завдання є збагачуватися нею, насичуватися, щоби могти навіть ділитися із іншими. Як приклад, проповідник привів життя св. ап. Петра, котрий безпосередньо був біля Ісуса Христа, але в якийсь момент піддався спокусі та відійшов.

«І тим не менше, апостол Петро є унікальний тим, що зумів переступити через себе, довіритися Господу, Його дару прощення і, таким чином, став ще більшим у тій же Божій ласці і благодаті», – наголосив о. Василь.

Після науки, згідно програми нічних чувань, присутні помолилися ще молебень, а також молитви на оздоровлення.

Загалом участь у нічних моліннях взяло вісім священників: о. Василь Чорній, о. Ярослав Середюк, о. Олексій Данилюк, о. Андрій Чорненко, о. Віктор Григорук, о. Юрій Сидір, о. Володимир Лукашевський та о. Богдан Сабало. Кожен з них був до диспозиції присутніх вірян, які мали нагоду посповідатися, або ж духовно порозмовляти із присутніми душпастирями.

Читайте також: Кабмін спрямує на Франківщину ще 270 мільйонів для подолання наслідків червневої стихії

Категорії
Життя
Новини
Loading...