Володимир Зеленський звільнив голову Івано-Франківськох ОДА

Володимир Зеленський звільнив голову ОДА Віталія Федоріва з посади. Відповідний указ оприлюднили на сайті президента.  “Звільнити ФЕДОРІВА Віталія Васильовича з посади голови Івано­-Франківської обласної...

Володимир Зеленський звільнив голову ОДА Віталія Федоріва з посади. Відповідний указ оприлюднили на сайті президента. 

“Звільнити ФЕДОРІВА Віталія Васильовича з посади голови Івано­-Франківської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою”, – йдеться  в Указі президента.

“Дякую Президенту України Володимиру Зеленському та Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю за виявлену довіру та постійну підтримку увесь цей час. Також хочу подякувати всім заступникам, керівникам структурних підрозділів, голові й заступникам обласної ради та усьому депутатському корпусу, очільникам районів та ОТГ. Досягнення Івано-Франківщини – це результат спільної та злагодженої роботи, яка завжди веде до успіху. Життя продовжується. І, незалежно від наступного місця роботи, я робитиму все для розвитку Прикарпаття, України, для людей”,написав Віталій Федорів у фейсбуку.

На посаду голови ОДА Федоріва призначили 24-го квітня цього року. До того часу з лютого він тимчасово виконував обов’язки голови обласної адміністрації. В облдержадміністрації Віталій Федорів працює з 2001-го року. З листопада 2018-го року він був заступником голови ОДА. Перед тим працював на посадах заступника начальника обласної Державної фінансової інспекції та заступником директора обласного департаменту охорони здоров’я, інформують Суспільне. Карпати. 

Четвертого листопада на засіданні уряду було погоджено звільнення трьох голів ОДА, серед них – і Івано-Франківської.

“Сьогодні (ред. – четвертого листопада) відбудеться погодження ряду кадрових рішень, по Одеській, Івано-Франківській та Сумській областях. Президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що у нас немає касти недоторканих, і якщо посадовець демонструє неякісну, неефективну роботу, десь недотягує – будуть кадрові зміни і сьогодні вони будуть”, – зазначив Денис Шмигаль.

На думку аналітика громадської організації “Центр політичних студій” Михайла Джоголи, рішення про звільнення Віталія Федоріва є винятково політичним.

“Не зрозуміло, як має завершитися реформа децентралізації. Можливо влада, я маю на увазі Президента України і партію “Слуга народу”, які розраховували на більшу підтримку по всій Україні. Можливо на трохи більшу підтримку вони очікували і в Івано-Франківській області. У нас інші електоральні вподобання на місцевому рівні, цей момент, я думаю, вони врахували. Зараз їм потрібний “угодніший” менеджер, тобто “своя людина”, яка в період завершення реформи децентралізації зможе гнучко відреагувати на ті завдання, які йому буде ставити партія “Слуга народу” чи Президент України”, – зазначив Михайло Джогола.

Доцент кафедри політології Прикарпатського університету Ігор Доцяк каже, що теперішній голова ОДА є ефективним керівником, у якого багато досвіду роботи у різних структурах. Проте його період перебування на посаді був складним.

“У цей час після його призначення і виконувачем обов’язків – почалася пандемія і Франківськ одразу потрапив у складну ситуацію. У червні почалася повінь, яка дуже серйозно вплинула на все, що відбувалося в області, потім ліквідація наслідків повені, вибори. Були складні часи і, на нашу думку, він, в принципі, справився з тими викликами, – розповідає Ігор Доцяк. – Говорилося про те, що його десь запросять у Міністерство. Я не думаю, що це просто звільнення в нікуди. Я думаю, що він – успішний і ефективний службовець, що його досвід і навики здобудуть якесь подальше використання у державній службі”.

Читайте також: В Івано-Франківську комунальний автобус потрапив у ДТП

Категорії
Влада
Новини
Loading...