Сьогодні музей поліції Івано-Франківщини святкує 10 років. ФОТО

Сьогодні, 10 листопада, музей поліції Івано-Франківщини святкує 10 років. Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області. Безумовно, кожен музей береже історичну пам’ять та популяризує...

Сьогодні, 10 листопада, музей поліції Івано-Франківщини святкує 10 років.

Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області.

Безумовно, кожен музей береже історичну пам’ять та популяризує її серед сьогодення.

Музей Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області не виняток. Саме він береже історію часів міліції й поліції. Тут можна поринути у далекий 1939 рік і часовими сходинками «пройтися» до теперішніх днів. Адже у музеї представлені раритетні речі, пов’язані з роботою правоохоронців у різні часи.

Цікаво, що ініціаторами створення музею були самі ж ветерани органів внутрішніх справ.

Зберігач фондів музею Володимир Числов радо зустрічає гостей, щоправда через карантинні обмеження їх цьогоріч і не так багато. Проте за 10 років музей відвідали майже 22 тисячі людей. А ще проведено майже пів тисячі екскурсій та пів сотні заходів.

Серед відвідувачів музею – не тільки поліцейські та ветерани органів внутрішніх справ, а й студенти, вчителі, учні, журналісти і громадські активісти. Крім того, закордонні гості, представники ОБСЄ і делегації поліцейських інших країн.

Нещодавно у музеї створили нову експозицію, яка присвячена 5 річниці загибелі прикарпатських поліцейських на горі Карачун.

Володимир Числов підкреслив, що це не просто музей, адже у його створення й існування вклали душу і доклали чималих зусиль самі ж правоохоронці.

Уже невдовзі керівництво поліції області планує створити нові експозиції, що поповнять історичну пам’ять.

Читайте також: Прикарпатка здобула “срібло” на чемпіонаті світу з боротьби самбо

Категорії
Життя
Новини
Loading...