В Івано-Франківську київський скульптор презентував погруддя Андрея Шептицького

11-го листопада в Івано-Франківську презентували погруддя Митрополита Андрея Шептицького, яке створив київський скульптор Данило Книшук. Робота майстра брала участь у конкурсі на пам’ятник митрополиту,...

11-го листопада в Івано-Франківську презентували погруддя Митрополита Андрея Шептицького, яке створив київський скульптор Данило Книшук.

Робота майстра брала участь у конкурсі на пам’ятник митрополиту, який оголосили в Івано-Франківську, та посіла друге місце. Щоб погруддя не зникло, митець передав його до краєзнавчого музею, пише “Суспільне”.

На конкурсі я особисто не був присутній. Погруддя передав з Києва. Батько із сестрою представляли роботу”, – каже майстер.

За словами скульптора, він хотів відобразити внутрішній духовний світ Андрея Шептицького.

Саме погруддя я почав навесні, робив три місяці. Почав ліпити, потім формував. Хотілося трошки по-іншому зробити. Але я не так хотів сподобатися глядачу як розкрити постать Шептицького“, – розповідає Данило Книшук.

Наразі погруддя знаходиться у відділі сакрального мистецтва краєзнавчого музею. Згодом скульптор планує із погруддя зробити пам’ятник з граніту у повний зріст.

Читайте також: У каплиці на Франківщині спорудили купіль із цілющою водою

Категорії
Життя
Новини
Loading...