Пленарний день у Раді видався супернасиченим, – нардеп Едуард Прощук

Нардеп з Прикарпаття Едуард Прощук розповів, що 17 листопада видався у Верховній Раді насиченим пленарним днем. У другому читанні прийняли законопроект 3651-д, який продовжує...

Нардеп з Прикарпаття Едуард Прощук розповів, що 17 листопада видався у Верховній Раді насиченим пленарним днем.

У другому читанні прийняли законопроект 3651-д, який продовжує децентралізацію. Дає змогу створити райдержадміністрації в нових районах і працювати новообраним органам місцевого самоврядування. Врегульовує зокрема питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань у громадах, пише Галка.

Підтримали постанову про завчасне інформування громадян у разі посилення карантинних заходів. Це особливо важливо для бізнесу, адже підприємці закуповують товари й продукти заздалегідь та планують свою діяльність.

“Що стосується РРО для підприємців? Деякі журналісти пишуть, що Рада не підтримала перенесення РРО, але це не так. До повторного першого читання зміст законопроєкту, фактично, був спотворений. Саме тому депутати такою значною кількістю голосів не підтримали його. Погоджуюсь, врегулювати тему введення касових апаратів потрібно та, можливо, сьогодні, в час пандемії, карантинних обмежень та карантину вихідного дня це не на часі”, – додає Едуард Прощук.

Крім того, народний обранець повідомив, що голосував за скасування карантину вихідного дня, проте його кнопка не спрацювала.

“Не вистачило голосів, на жаль, за постанову про скасування карантину вихідного дня. Я голосував “за”, адже розумію, як важко в нинішніх умовах малому бізнесу. З якихось причин, моя кнопка не спрацювала. Із цього приводу написав заяву на ім’я голови ВРУ, щоб мій голос врахували “за””, – пише Прощук.

Читайте також: На Прикарпатті через нестачу місць у притулку собак можуть випустити у місто

Категорії
Влада
Новини
Loading...