“Івано-Франківськгаз” відсудив у боржників приблизно 650 тисяч гривень за газ

Приблизно 650 тисяч гривень “Івано-Франківськгаз”зміг відсудити у прикарпатських боржників за газ. Про це розповів комерційний директор АТ “Івано-Франківськгаз” Віктор Кедик, пише “Суспільне”. За його словами,...
газ для населення

Приблизно 650 тисяч гривень “Івано-Франківськгаз”зміг відсудити у прикарпатських боржників за газ.

Про це розповів комерційний директор АТ “Івано-Франківськгаз” Віктор Кедик, пише “Суспільне”.

За його словами, компанія передала до суду приблизно 2 500 справ. По них отримали вже 500 позитивних рішень на суму майже 650 тисяч гривень. Ще близько 700 справ знаходяться у процесі розгляду.

“Розуміємо, що до суду одразу не передаємо тих, хто має заборгованість два-три місяці. Ми працюємо з ними в режимі контакту та спілкуємося. Підстава передачі до суду – заборгованість більше трьох місяців, а також, якщо споживач не платить і в нього заборгованість від 600 гривень і більше. Сьогодні таких боржників є майже 17 тисяч“,- розповідає Віктор Кедик.

Керівник товариства додає, що із 65 % боржників – не всі ті, хто не платив жодного разу за газ.

Станом на сьогодні, на Прикарпатті є 37 тисяч людей, які не сплатили за транспортування природного газу жодного разу. Натомість, після весняного карантину таких боржників було 130 тисяч. Найбільша сума несплати – приблизно сім тисяч гривень.

“Якщо людина оплатила один-два рази, це означає, що вона прийняла ці умови та буде їх виконувати. Можливо, справді є труднощі, і вона зараз погасити свій борг не може. Найпроблемніше – великі боржники, які в чомусь незгідні. Окремі споживачі кажуть: “Подавайте до суду, я платити не буду”. Тоді немає потреби вести діалоги з таким споживачем”, – пояснює Віктор Кедик.

Він додає, що зараз зі своїми споживачами намагаються більше співпрацювати, а серед тих, хто все вчасно оплачує, влаштовують акції.

Таких споживачів ми запрошуємо, говоримо з ними, проводимо акції для тих, хто вчасно сплачує чи здійснює передоплати. Нещодавно вони отримали грошові призи. Пізніше будуть ще додаткові переможці – 20 на 500 гривень, п’ять переможців на 1 000 гривень та два переможці на 2 500 гривень. Ознайомлюйтеся на наших сайтах з умовами, здійснюйте оплату та спробуйте свої шанси”, – додав Віктор Кедик.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: В Івано-Франківську загорівся автомобіль

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...