Сказ на Прикарпатті: недугу виявили у двох тварин

За результатами Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиці, шо наблизилась до людських осель в с. Старуня Богородчанського району Івано-Франківської області (звіт про...

За результатами Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиці, шо наблизилась до людських осель в с. Старуня Богородчанського району Івано-Франківської області (звіт про результати дослідження патматеріалу від 25.11.2020 р. № 002939 п.м./20).

Окрім того, відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 25.11.2020 р. № 002938 п.м./20, Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, – виявлено сказ домашньої кози (був контакт з лисицею) в с. Смерклів Тлумацького району Івано-Франківської області.

З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при Богородчанській та Тлумацькій районних держадміністраціях, рішенням яких затверджено плани заходів з ліквідації сказу, визначено с. Старуня Богородчанського району та с. Смерклів Тлумацького району Івано-Франківської області неблагополучними територіями та накладено карантинні обмеження.

“В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції”, – зазначають у Держпродспоживслужбі.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Працівники прикарпатської поліції взяли участь у навчальному онлайн-семінарі для фахівців із соціальної роботи Франківщини

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...