“Чіткі терміни та умови”: які особливості майбутнього локдауну

Українців мають попередити про запровадження локдауну заздалегідь. Посилення карантину в Україні цього разу має супроводжуватись чіткими термінами та умовами, аби люди могли підготуватись. Про...

Українців мають попередити про запровадження локдауну заздалегідь.

Посилення карантину в Україні цього разу має супроводжуватись чіткими термінами та умовами, аби люди могли підготуватись.

Про це заявила в ефірі телеканалу “Україна 24” народна депутатка з фракції “Слуга народу” Марина Бардіна. Вона зазначила, що для бізнесу, зокрема, це важливо, для того, аби розпланувати продажі.

“Повний карантин буде, але тут важливо розуміти, що станом на сьогодні ми вже потребуємо знати дату – від коли до коли, які обмеження вводяться, чи закривається міжміське сполучення чи ні. Тому що насправді, якщо подивитися на інші країни і на їхню підготовку – Словаччина, Грузія, Чехія – вони мають чіткі відповіді. Вони вже планують, як виглядатимуть різдвяні свята для людей. Люди можуть спланувати, бізнес може спланувати, коли і як їм організувати продажі, щоб не втратити так багато, як вони можуть втратити через неочікуваний локдаун”, – зазначила Бардіна.

Депутатка нагадала, що Верховна Рада ухвалила постанову про попередження громадян про посилення карантину за 7 днів.

“Але я думаю, що у випадку локдауну це попередження має бути за 2-3 тижні до його початку, щоб люди могли спланувати свою поведінку на момент локдауну”, – заявила вона.

Читайте також: Чи готові франківці вакцинуватися від коронавірусу. ВІДЕО

Категорії
Влада
Новини
Loading...