Ольга Склярчук кілька років чекала, аби станцювати на ковзанах на найвисокогірнішому озері України. ФОТО

У суботу у фейсбуці активно поширювався допис Ольги Склярчук. Вона в білій сукні та з червоною стрічкою каталася на ковзанах на замерзлому найбільш високогірному...

У суботу у фейсбуці активно поширювався допис Ольги Склярчук. Вона в білій сукні та з червоною стрічкою каталася на ковзанах на замерзлому найбільш високогірному озері України – Бребенескул (1801 м.н.р.м.) на Рахівщині. Пост на час публікації цього тексту має понад 960 вподобань, 460 шерів, 165 коментарів. Цю мрію дівчина намагалася втілити в життя вже кілька років.

Оля Склярчук – родом із Чернівців, мешкає в Яремче, віддалено створює графічний дизайн, ілюстрації. Вона з дитинства займалася художньою гімнастикою, а надалі кілька років відвідувала школу аматорського фігурного катання у Чернівцях. Із 2017 року три сезони працювала інструкторкою на ковзанці на Буковелі, а минулої зими – лижним інструктором на курорті в Словаччині, пише “Varosh”.

Кілька років тому в Олі виникла ідея покататися на замерзлому гірському озері. Дівчина часто ходить в гори, навіть одна. І ось виник задум поєднати два захоплення – гори і ковзани. Відтак ця пристрасть втілилася на світлинах – тендітна дівчина у білій сукні, на ковзанах, на крижаному озері в обіймах гір, а червона стрічка для художньої гімнастики підсилює динаміку, створює акцент, контраст.

Аби зробити такі знімки, треба не тільки підготуватися і піднятися в гори в холодну пору. Слід вичекати сприятливу мить, яка мінлива, невловима. Йдеться про період трансформації осені в зиму, коли вдаряють морози, озеро вкривається дзеркальною кригою, але ще нема снігопадів. Не щороку так буває. Дівчина кілька років навіть сама приходила до Бребенескула, з ковзанами і штативом, аби покататися в задоволення і створити світлини собі на згадку. Однак погода щоразу перешкоджала ідеї. Проте й Оля не здавалася, прагнула зловити мить, цього разу спільно з фотографом рано-вранці виїхали з Яремче, піднімалися від бази Заросляк, 12 км в один бік. Вона каталася годину, зробили кілька світлин і одразу спустилися.

“Я багато разів так ходила, і ковзани з собою тягала… Я і так багато ходжу в гори, тому мені це не було дуже в напряг. Цього року якось пощастило більше, але все одно озеро замерзло не дуже однорідно. Трохи холодно було кататися, але все одно сподобалося. Зранку було -8, вдень, думаю, було тепліше. Якщо активно рухаєшся, то нормально почуваєшся”.

Людей взагалі не було. Тільки гори, озеро, дівчина в сніжній повітряній сукні і фотограф. Оля наголошує, що це непрофесійна фотосесія, а просто мрія – покататися на Бребенескулі і мати знімки на згадку.

Читайте також: Стали відомі подробиці пожежі на Долинщині, де горіла амбулаторія. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...