Стан готовності об’єктів «Великого будівництва» на Івано-Франківщині складає 92 відсотки

У рамках програми «Велике будівництво» в області станом на сьогодні реалізовується 14 проєктів із будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та стадіонів (5...

У рамках програми «Велике будівництво» в області станом на сьогодні реалізовується 14 проєктів із будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та стадіонів (5 шкіл, 6 садочків та 3 стадіони).

У зв’язку з виникненням додаткових робіт на об’єктах, що потребують значного додаткового фінансування, облдержадміністрацією було внесено зміни до переліку об’єктів, які увійшли до проекту «Велике будівництво».

Зокрема, виключено з переліку «Спортивний комплекс на вул. 22 січня в селищі Брошнів-Осада Рожнятівського району Івано-Франківської області», та «Будівництво модульного спортивного залу КУ «Молодіжний центр» Коломийської районної ради в селі Королівка Коломийського району Івано-Франківської області». Разом з тим, включено об’єкт «Реконструкція будинку культури під дитячий садок в с. Пороги Богородчанського району Івано-Франківської області».

Про це сьогодні під час онлайн-наради під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Василя Івасика розповіла директор департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Галина Магулій. Вона, зокрема, зазначила, що на реалізацію цих проектів планується залучити всього 127,988 млн грн, в тому числі: з Державного фонду регіонального розвитку – 108,218 млн грн, місцевий бюджет – 19,769 млн грн.

На сьогодні фінансовий ресурс ДФРР перерахований розпорядникам нижчого рівня, – повідомила Галина Магулій. – Касові видатки із ДФРР та місцевого бюджету складають 92,063 млн. грн. Водночас підготовлено для оплати акти виконаних робіт на суму 4,48 млн гривень. У випадку фінансування актів виконаних робіт, рівень освоєння коштів ДФРР складе 92 %.

Слід зазначити, що на сьогодні повністю завершено будівельні роботи на 11-ти об’єктах з 14 (5 шкіл, 3 садочки, 3 стадіони). Ведеться підготовка пакету документів для подачі в ДАБІ України з метою отримання сертифіката готовності об’єкта до експлуатації. Висока ступінь готовності на 3 об’єктах (дитячі садочки).

Також Галина Магулій ознайомила присутніх із ходом будівництва приймальних відділень, які споруджуються у рамках Національної програми «Велике будівництво». Наголошувалося, що на Прикарпатті реалізовуються проєкти з покращення матеріально-технічної бази та ремонтів у 9 опорних закладах охорони здоров’я, з яких в п’яти буде проведено реконструкцію та в чотирьох капітальний ремонт приймальних відділень невідкладної (екстреної) медичної допомоги. Завдяки реалізації проєктів загальна площа оновлених приймальних відділень збільшиться на 7,7 тис. кв. м. На це з державного бюджету виділено та профінансовано 72 млн грн. Загальна вартість всіх будівельних робіт складає 93,726 млн гривень, в тому числі кошти субвенції державного бюджету 72 млн грн, кошти місцевого бюджету – 21,726 млн грн.

Станом на кінець листопада касові видатки з державного бюджету – 15,65 млн. грн., з місцевих бюджетів – 2,34 млн грн. Водночас, підготовлено для оплати акти виконаних робіт по приймальних відділеннях на суму 5,489 млн. гривень.

Додамо, що роботи ведуться на всіх 9-ти об’єктах.

Окрім того, під час наради з головами райдержадміністрацій обговорили питання ліквідації наслідків червневої стихії. Зазначалося, що на більшості об’єктів, які були зруйновані чи пошкоджені внаслідок повені, вже завершено усі відновлювальні роботи.

Читайте також: На Франківщині відійшов у вічність відомий дримбар

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...