На Прикарпатті збільшується територія покриття цифрового сигналу багатоканальної телемережі

9 грудня 2020 року розпочалася трансляція 8-ми програм у мультиплексі MX-1 у смт Верховині, що здійснюється з вежі КРРТ на горі Пушкар. Найближчими днями...

9 грудня 2020 року розпочалася трансляція 8-ми програм у мультиплексі MX-1 у смт Верховині, що здійснюється з вежі КРРТ на горі Пушкар. Найближчими днями багатоканальне телемовлення розпочнеться в містах Калуш, Яремче та населених пунктах Косівського району.

Після початку впровадження багатоканального телевізійного мовлення у зазначених вище населених пунктах територія покриття області цифровим сигналом значно збільшиться і за різними підрахунками становитиме близько 60%. Це певною мірою вирішить проблему так званих білих плям Прикарпаття, куди раніше цифровий сигнал не досягав, інформує Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Цій важливій події передувало рішення Національної ради щодо переоформлення ліцензії цифровому провайдеру ТОВ «Зеонбуд» у зв’язку зі збільшенням  кількості передавачів багатоканальної телемережі МХ-1 у 14 населених пунктах Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Луганської областей.

Передбачалося, що нові передавачі для цифрового наземного телевізійного мовлення стандарту DVB-T2, зокрема в Івано-Франківській області, мають бути встановлені у таких населених пунктах: Верховинський район, смт Верховина; м. Калуш; Косівський район, с. Річка; Яремчанський район, м. Яремче.

Читайте також: В Україні вводять локдаун: коли та на скільки

Категорії
Життя
Новини
Loading...