Не було жодних змін, – речник Водоекотехпрому про скарги на хлор у воді

“Панове, хтось щось чув про хлорування води у Франківську? Чи щось додали в кранівку? Вчора (12 грудня – ред.) після підміни води в багатьох...
ßÜÞþ

“Панове, хтось щось чув про хлорування води у Франківську? Чи щось додали в кранівку? Вчора (12 грудня – ред.) після підміни води в багатьох друзів лягла вся акваріумна риба, – написав у фейсбуку Володимир Білічак, пише МІСТО.

 У коментарях дехто з мешканців зазначив, що теж стикнулися з такою проблемою – після заміни води здохла акваріумна риба. А інші скаржилися на запах хлору.

“Так, щось додавали в воду, це точно. Для дезінфекції, напевно. Рибки то прісноводні, вони не витримують хімії, а ми – то таке, звиклі, чим вже нас тільки не труять”, – міркує Ірина Білик.

Як зазначив  фахівець по роботі зі ЗМІ та громадськістю Водоекотехпрому Володимир Шпег, хлор для дезінфекції води не використовують, а гіпохлорит. На підприємстві щогодини проводять лабораторні аналізи, впродовж дня у різних частинах місцях задля перевірки відбирають воду. «Протягом вихідних не було жодних змін, жодних відхилень. Ми працювали і працюємо в звичному режимі», – сказав Шпег.

Нагадаємона комунальному підприємстві “Івано-Франківськводоекотехпром” показали, як у Чернієві очищають та знезаражують воду. Воду набирають із річки. Якщо вона каламутна, спрямовують до відстійників. Далі – на доочистку і знезараження. На всіх етапах проводять ретельний лабораторний контроль.

Читайте також: На Прикарпатті ремонтують ще одну ділянку дороги

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...