Прикарпатських школярів навчатимуть вести власний бізнес

“Соціальне шкільне підприємництво в Україні: створіть перший стартап ще в школі” – круглий стіл під такою назвою відбувся в Івано-Франківську у просторі “Невгамовні. У...

“Соціальне шкільне підприємництво в Україні: створіть перший стартап ще в школі” – круглий стіл під такою назвою відбувся в Івано-Франківську у просторі “Невгамовні. У ньому взяли участь освітяни, школярі та підприємці, пише Суспільне Карпати.

Прикарпаття увійшло до п’яти регіонів України, де буде реалізовуватися українсько-німецький проєкт. Головна ідея полягає у тому, щоб учні самостійно розвивали свої підприємницькі навички, розповідає тренер проєкту Ярослав Мінкін.

Прикарпатських школярів навчатимуть вести власний бізнес

“У Франківській області буде десять шкіл, з них ми оберемо чотири найбільш потужні з хорошими ідеями. Їх будемо супроводжувати протягом року. Ще дві школи отримають гранти від Німеччини для того, щоб школярі самостійно створили свої шкільні фірми”, – каже Ярослав Мінкін.

Прикарпатських школярів навчатимуть вести власний бізнес

Учні освітнього простору “Невгамовні” на початку осені створили власний бренд варення під назвою “Монстронямки”. П’ятикласники готують солодощі з апельсином, яблуком, малиною та ківі. Незабаром планують продавати його через соціальні мережі.

“У нас була кімната велика, і ми хотіли її облаштувати, купити пуфики. Зараз хочемо продати варення і наскладати на диван. І чому варення? Напевно тому, що ми любимо готувати, і варення смачне, його багато хто любить”, – розповідає співвласник бренду Юхим Тарахкало.

Прикарпатських школярів навчатимуть вести власний бізнес

Спеціаліст з оцінки і моніторингу проєкту Микита Копильцов розповідає, що діти своїми зусиллями і без участі дорослих створюють бізнес. Це повинно позитивно вплинути на їхнє майбутнє: “Діти вчаться і працювати в команді, і створювати щось, і продавати, вести облік фінансів”.

Вже на початку 2022-го року прикарпатці зможуть оцінити активні шкільні фірми, організовані дітьми віком від 10 до 16 років.

Читайте також: Як на Коломийщині проходили вечорниці на Андрія. ВІДЕО

Категорії
Життя
Новини
Loading...