З 1 лютого в Калуші планують встановлювати будинкові лічильники води

Термін обов’язкового встановлення будинкових лічильників води перенесли до 2022 року. Комунальне підприємство “Водотеплосервіс” уже закупило нові прилади обліку і планує розпочати встановлення лічильників з...

Термін обов’язкового встановлення будинкових лічильників води перенесли до 2022 року.

Комунальне підприємство “Водотеплосервіс” уже закупило нові прилади обліку і планує розпочати встановлення лічильників з 1 лютого, пишуть “Вікна”.

Як зазначив керівник КП Ігор Яковина, в першу чергу лічильники будуть встановлювати в будинках, де створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. У зв’язку з цим калушанам варто провести повірку лічильників (у кого від часу останньої повірки минуло чотири роки і більше). Для цього можна зняти лічильник і віднести на повірку, або ж викликати спеціалістів комунального підприємства: тут є спеціальний прилад, який дозволяє проводити повірку без демонтажу лічильника. Якщо квартирний лічильник повірений, то нарахування будуть проводити за його показаннями. Інакше — за показниками будинкового лічильника.

Лічильники комунальне підприємство також планує встановити в гуртожитках та перейти на прямі договори з їхніми мешканцями. За словами Ігоря Яковини, зараз вони фактично не оплачують послуги КП “Водотеплосервіс”. Відтак гуртожитки на території обслуговування ЖЕО №4 заборгували комунальному підприємству 20 млн гривень, а гуртожиток, який обслуговує ЖЕО №1, — близько 2 млн гривень. Для порівняння: заборгованість калушан (без гуртожитків) перед “Водотеплосервісом” становить близько 26 млн гривень: 18 млн гривень — за теплопостачання і 8 млн гривень –— за водопостачання і водовідведення.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Франківські поліцейські розслідують ДТП, в якій постраждала десятирічна дівчинка

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...