В Івано-Франківську встановлюють пам’ятник загиблим Героям АТО/ООС. ФОТО

Вчора, 11 січня, чиновники провели виїзну нараду на місці спорудження пам’ятного знаку загиблим Героям АТО/ООС у Меморіальному сквері. Станом на зараз триває монтаж та...

Вчора, 11 січня, чиновники провели виїзну нараду на місці спорудження пам’ятного знаку загиблим Героям АТО/ООС у Меморіальному сквері.

Станом на зараз триває монтаж та заливка форм під пам’ятник. Про це повідомила перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна. За словами виконавця, зараз зв’язується каркас для залиття в нього бетонної форми пам’ятника. Скульптор Борис Данилюк запевнив, що запровадження локдауну не вплине на постачання необхідних будматеріалів і роботи будуть проводитися згідно графіку.

Відкриття пам’ятного знака в Меморіальному сквері планувалося ще минулого року. Однак, через протермінування виконавцем, встановлення довелося перенести. Сподіваюся, цей процес ним буде оптимізовано та прискорено.

Нагадаємо, що переможця конкурсу  визначили  у жовтні 2019 року.

“Пам’ятний знак передає дух енергії. Повітря – енергія і образ воїна, який загинув. Тут є і образ жінки з дитиною, це образ Батьківщини, каже митець. Автор намагався відійти від радянськості. “Кожен може підійти і побачити маму, жінку, Батьківщину”, – зауважив скульптор.

На двох брилах – бічних елементах – будуть вписані імені героїв. Матеріал, з якого виготовлять брили, – бетон. Загальна довжина 13 м., висота – до 5 м.

Читайте також: Карпати замело: у мережі з’явилися неймовірні світлини засніжених вершин

Категорії
Місто
Новини
Loading...