“Електроавтотранс” не протестуватиме щодо заборони стоячих місць у транспорті

У франківському комунальному підприємстві “Електроавтотранс” не організовуватимуть протести щодо заборони стоячих місць у громадському транспорті. Про це кореспондентам Суспільного Карпати повідомив директор підприємства Віталій Голутяк. Нагадаємо,...

У франківському комунальному підприємстві “Електроавтотранс” не організовуватимуть протести щодо заборони стоячих місць у громадському транспорті.

Про це кореспондентам Суспільного Карпати повідомив директор підприємства Віталій Голутяк.

Нагадаємо, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав профспілку КП “Електроавтотранс” та жителів громади організувати протести щодо заборони стоячих місць у громадському транспорті. Акцію протесту мер ініціює провести за тиждень. Також Марцінків прокоментував підняття тарифів на проїзд у комунальному транспорті.

За словами Віталія Голутяка, тарифи на проїзд не збільшуватимуть, якщо витратити підприємства покриватиме міський бюджет.

“Підприємству абсолютно байдуже, за яким тарифом возити людей. Ми готові ініціювати безкоштовний проїзд для всіх жителів Івано-Франківська. Якщо міський бюджет має гроші для того, щоб відшкодовувати нам на 100 % наші витрати, то ми готові ініціювати тариф нуль гривень, – зазначає Віталій Голутяк. – Ми не будемо виходити на ці страйки. Наша профспілка має захищати наших працівників. На сьогоднішній день ключове питання – це чому водій має платити штраф за пасажирів?”

Франківка Галина Шевчук розповідає, що користується громадським транспортом тричі на день. У місяць витрачає на проїзд майже 500 гривень. Проте ініціативу міського голови не підтримує.

“У цьому випадку, попри те, що мені подобається Руслан Марцінків як мер, – це є популізм. Треба шукати інший вихід. Можливо, пільгові категорії якось обмежувати. Який сенс протестувати, якщо транспорт є збитковим?” – сказала Галина Шевчук.

Студент Віктор Мельник каже, що шість гривень за проїзд вважає оптимальним тариформ. Проте, за його словами, інколи водії поводяться неправильно.

“Водії інколи грублять, особливо, коли заходить старша людина. Але, в цілому, автобуси хороші. Влітку в них працює кондиціонер, взимку всередині не холодно, з вікон не дує, – каже студент. – Якщо будуть якісь законні акції, мер це озвучить на офіційній сторінці, то підтримаю їх”.

Читайте також: На Прикарпатті тепловоз наїхав на підлітка

Категорії
Місто
Новини
Loading...