Понад три тонни: село на Долинщині збирає склотару на спільну справу

Село Велика Тур’я – одне з найбільших сіл Долинської громади, понад 2400 жителів. З ініціативи активістів тут організували збір скла на спільну справу – хочуть встановити...

Село Велика Тур’я – одне з найбільших сіл Долинської громади, понад 2400 жителів. З ініціативи активістів тут організували збір скла на спільну справу – хочуть встановити нову таблицю на в’їзді в село.   

“Назбирали 223 мішки (це близько 3 тонн 300 кг) склотари за один раз. Минулого разу було – 126, позаминулого – 80 мішків”, – розповів на своїй сторінці у фейсбуці Михайло Тріщ.

Ще перед різдвяними святами Михайло в спільноті Велика Тур’я Online закликав односельців сортувати склотару в мішки. На свята її  в кожному домі більшає.

Михайло Тріщ розпочинав добру справу з Русланом Петрушкою. Потім долучилися ще небайдужі до довкілля і екології  великотур’янці. 

Понад три тонни: село на Долинщині збирає склотару на спільну справу 2

“Цього разу, 23 січня, майже все село сортувало. Дякую всім односельчанам, які долучилися до ідеї сортування скла, Василю Свистуну, Тарасу Грицишину та Тадею за наданий транспорт для збору і доставки склотари – 2 трактори з причепами та дизпаливо, Руслану Петрушці, Михайлу Моштуку, Роману Рапію, Андрію Кондрину за допомогу в зборі та розвантаженні, Івану Моштуку за надання приміщення для зберігання склотари”, – подякував колегам координатор ініціативи.

Були і неприємні моменти: незав’язані мішки, деякі мешканці вирішили, що попри мішки зі склом можна поставити мішок зі сміттям, памперсами і т. д. Вистачало і запитань від людей: «Скільки платите?», «Скільки берете за мішок?».  

“Ми за збір склотари гроші не платимо, а виручені кошти підуть на виготовлення красивої таблички “Велика Тур’я” на в’їзді в село зі сторони Белейова, – наголошує Михайло Тріщ. – Закликаю всіх активно почати сортувати склотару. Таким чином підтримати нашу ідею та внести свій вклад в збереження екології села та створення нової таблички”.

В найближчий місяць планують здати зібрану склотару та поповнити грошовий фонд  для створення таблички. На сьогодні зібрали 1736 гривень, йдеться на сайті Долинської міськради.

Понад три тонни: село на Долинщині збирає склотару на спільну справу 3

Читайте також: Поліцейських Івано-Франківщини відзначили за оперативне затримання розбійника. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...