ПЛР-тести є безкоштовними, а їх результат отримуємо протягом доби, – головний санітарний лікар Прикарпаття

29 січня головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук провів онлайн-брифінг для представників засобів масової інформації. За словами посадовця на Прикарпатті спостерігається ріст захворюваності...

29 січня головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук провів онлайн-брифінг для представників засобів масової інформації.

За словами посадовця на Прикарпатті спостерігається ріст захворюваності на COVID-19 та ГРВІ.
«При появі найменших симптомів необхідно звертатися до сімейного лікаря, який проведе огляд та, за необхідності, скерує на ПЛР-тестування, – зазначив Руслан Савчук. – Наголошую, що аналізи є безкоштовними та проводяться впродовж доби», повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

За його словами, станом на сьогодні в області зареєстровано всього 52 тисячі 264 підозри, підтверджено 47 тисяч 857 випадків захворювання на COVID-19.

За минулу добу захворіли 356 наших громадян. Ріст захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем становить 54,18%. Проте медична галузь успішно справляється з цими викликами і ми маємо 42 тисячі 542 одужавших із 47 тисяч 857 пацієнтів з лабораторно підтвердженим діагнозом, що становить 88,9%. За останню добу в області одужало 74 особи.

Найбільше випадків захворювання зареєстровано в містах Івано-Франківськ та Коломия, Надвірнянському, Тисменицькому, Богородчанському районах. Також 2,5 рази зросла захворюваність серед дітей, адже протягом третього тижня захворіло 39 дітей проти 11 за попередній тиждень. Щодо летальності, то від початку пандемії померло 929 осіб з підтвердженим захворюванням на СOVID-19, показник летальності склав 1,94%.

За останню добу зареєстровано 6 летальних випадків. Наголошено, що влада області працює над збільшенням кількості ліжкомісць для хворих на коронавірус, особливо, з підведеним киснем. На сьогоднішній день в лікувальних закладах області виділено для госпіталізації хворих на COVID-19 загалом 2 987 ліжок, з них з підведеним киснем – 79 відсотків. Як і в Україні в цілому, в області проводиться активна підготовка до проведення добровільної масової вакцинації від коронавірусу. Є затверджені мобільні бригади, які виїжджатимуть для вакцинації визначених першочергових груп населення.

Руслан Савчук наголосив, що вакцина поступатиме в Україну та область у лютому, тоді і розпочнеться перший етап вакцинації. Умови для зберігання вакцини в області є.

Окремо посадовець розповів про ситуацію із захворюваністю на грип, яка теж за останній тиждень зростає. Вище середньо-обласного показника захворюваність на ГРВІ реєструється в Івано-Франківську, Богородчанському, Галицькому, Коломийському та Рожнятівському районах на 100 тис. населення. Проте цей рівень складає на 39 відсотків нижче епідпорогу, визначеного Національною службою здоров’я. Також всього з початку епідемічного сезону в області щеплено від грипу 4482 особи.

Читайте також: Гуцульська традиція: як на Прикарпатті чоловік збирає на своїй хаті хрести

Категорії
Життя
Новини
Loading...