У Болехові відзначили 150-ліття храму Успіння святої Анни. ФОТО

У неділю, 31 січня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин відвідав парафію Успіння святої Анни, що м. Болехів Долинського району. В цьому році...

У неділю, 31 січня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин відвідав парафію Успіння святої Анни, що м. Болехів Долинського району.

В цьому році парафіяни відзначили поважний ювілей – 150-ліття від дня освячення місцевого храму. Парафіяльна спільнота радо вітала Митрополита Володимира з хлібом-сіллю на церковному подвір’ї, а отець-протопресвітер Болехівський Дмитро Павлик запросив Владику очолити святочне богослужіння, інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

На початку спільної молитви, Митрополит Володимир здійснив чин освячення нового престолу, який спеціально до ювілею поставили в храмі. Освятивши жертовник, Владика розпочав Архієрейську Божественну Літургію. В часі проповіді, він звернувся до присутніх у храмі, роздумуючи над євангельським уривком 30-ї неділі після Зіслання Святого Духа, в якому йшлося про юнака, який шукав Царства Небесного.

«Наш земний світ є заглиблений у духовну темряву. Люди не можуть самі розпізнати, якою дорогою іти, щоби успадкувати життя вічне. Здається, навіщо грішнику Небо, якщо він задоволений землею?», – роздумував проповідник. Він також додав, що Христос пролив свою Кров та віддав своє життя однаково як за праведних, так і за грішних, щоби спаслися усі.

«Багато людей думає, що бути християнином – означає бути просто хорошою людиною, але Євангеліє сьогодні підкреслює нам, що християнство вимагає від нас дещо більшого. Цей юнак, очевидно, був доброю людиною, однак справжній християнин той, який завжди йде слідом за Христом», – наголосив Владика. Після завершення спільної молитви Митрополит Володимир привітав громаду з їхнім святом.

В особливий спосіб Владика подякував парафіянам, які ревно доглядають за красою Божого храму та посприяли у виготовленні нового престолу. Завершилися урочистості спільною молитвою за всіх героїв та виконанням гімну «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!»

Читайте також: Прикарпатські рятувальники надавали допомогу на місці ДТП

Категорії
Життя
Новини
Loading...