На Прикарпатті минулоріч склали 200 протоколів на горе-батьків

На Прикарпатті зберігається тенденція до зменшення кількості протиправних діянь щодо дітей. Торік від кримінальних правопорушень потерпіло 137 дітей, а в 2019 жертвами злочинів стали...

На Прикарпатті зберігається тенденція до зменшення кількості протиправних діянь щодо дітей. Торік від кримінальних правопорушень потерпіло 137 дітей, а в 2019 жертвами злочинів стали 195 малюків та підлітків.

Про це інформує Ювенальна Превенція Прикарпаття.

Щоб не допустити правопорушень щодо дітей та надзвичайних подій з ними, прикарпатські ювенальні поліцейські передусім спрямовують зусилля для усунення негативних факторів у дитячому середовищі, проводять широку профілактичну та роз’яснювальну роботу.

Йдеться, зокрема, про відвідування та контроль за кризовими сім’ями, у яких виховуються діти. Торік працівники підрозділів ювенальної превенції Івано-Франківщини відвідали 624 сім’ї з числа таких, що перебувають у складних життєвих обставинах, а також тих, де вчинялося насильство чи батьки зловживають алкоголем.

За результатами перевірок на батьків чи осіб, які їх заміняють, складено 203 адміністративних протоколи за невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП) та 17 – за вчинення домашнього насильства (ст. 173-2 КУпАП). Першочерговим напрямом діяльності ювенальної превенції є розшук зниклих дітей.

Минулого року поліцейські краю розшукали усіх 163 безвісті зниклих за цей період дітей, 84 з яких – малолітні. Місцезнаходження практично усіх їх було встановлено упродовж доби, а це означає максимальне зменшення ризику вчинення щодо них протиправних дій.

Також додають, що в області покращується стан злочинності у дитячому середовищі – за минулий рік дітьми вчинено 83 злочини, а в попередньому році – 103.

“Водночас для працівників поліції краю і передусім ювенальної превенції це не є приводом до послаблення протидії вчиненню неповнолітніми правопорушень. Правоохоронці й надалі працюватимуть і нарощуватимуть зусилля, щоб ефективно протистояти сучасним викликам та небезпечним тенденціям”, – йдеться у повідомленні.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про сильний туман

Категорії
Життя
Новини
Loading...