Три дні без газопостачання живуть мешканці однієї з франківських багатоповерхівок. ФОТО

Мешканці однієї із багатоповерхівок в Івано-Франківську вже три дні живуть без газопостачання. Люди вважають, що газ їм припинили подавати через боржника. В “Івано-Франківськгазі” повідомили,...

Мешканці однієї із багатоповерхівок в Івано-Франківську вже три дні живуть без газопостачання. Люди вважають, що газ їм припинили подавати через боржника. В “Івано-Франківськгазі” повідомили, що в будинку проводять інвентаризацію обладнання.

Майже 20 квартир у багатоповерхівці за адресою: Південний бульвар, 42, три дні перебувають без газопостачання. Мешканка будинку Ірина Дружук вважає, що відключення відбулося через боржника, який не оплатив “Івано-Франківськгазу” за послугу транспортування. Каже, про це їй повідомив один із працівників компанії, інформує Суспільне.

“Виявляється, є якийсь один боржник, якого шукають, питають усіх, де він знаходиться. І це за 1 000 гривень вони морозять третій день десятки людей у своїх квартирах. За всіма санітарними нормами тепло має подаватися в квартиру, коли +9 градусів і нижче. У нас уже третій день 0 і нижче”, – говорить Ірина Дружук.

Ще одна мешканка будинку Анна Лепко розповідає, що у її кваритрі немає ні газу, ні гарячої води.

“Вдома достатньо холодно, тому що немає ні опалення, бо воно індивідуальне, ні гарячої води. Навіть неможливо приготувати їжу. Добре, що є мультиварка, – каже жінка. – Нам сказали, що це планова перевірка, що газ повинен був бути ще вчора о 20-й. Але його так і не ввімкнули”.

Оголошення про припинення подачі газу та інвентаризацію обладнання повісили на вхідних дверях під’їзду. Однак, за словами мешканців, жодних працівників за цей час тут не бачили.

Юрист Михайло Ільницький пояснює, якщо причиною відключення справді є борг, то працівники “Івано-Франківськгазу” повинні були звертатися до конкретного боржника.

“Якщо навіть хтось один не заплатив, то це не є підставою для того, щоб відключити цілий будинок від газової мережі. Тут можуть бути і інші наслідки. Ви знаєте, що після того, коли заводять обладнання, можуть бути і вибухи, не дай Боже. Тому перспектива є, суд буде виграний. Як тільки мешканці звернуться до суду, то вони його обов’язково виграють. Це має бути і моральна, і велика матеріальна шкода”, – зазначив юрист.Три дні без газопостачання живуть мешканці однієї з франківських багатоповерхівок

Три дні без газопостачання живуть мешканці однієї з франківських багатоповерхівок

Начальник міського відділення “Івано-Франківськгазу” Андрій Струк розповів, що від`єднання відбулося через аварію.

“Під час проведення робіт ми виявили витік газу, для ліквідації якого необхідно було від’єднати стояк у цьому житловому будинку. Ми це зробили, витік газу ліквідували. Перед відновленням газопостачання ми проводили випробування на щільність системи. Виявили, що система є нещільною. Для того треба було потрапити у кожну квартиру і обстежити додатково систему газопостачання, – каже Андрій Струк. – Зараз боржників ми не відключаємо. Ми працюємо з ними у правовому полі та даємо їм попередження”.

За його словами, газопостачання у будинку відновили третього лютого. Проте через цю ситуацію мешканці будинку написали колективну заяву у поліцію.

Читайте також: На Прикарпатті у двох школах вперше оцінили якість освіти

Категорії
Місто
Новини
Loading...