На Прикарпатті готуються до вакцинації від COVID-19

Про деталі підготовки до цього важливого напрямку розповів сьогодні під час онлайн-брифінгу головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук. “В Україну вакцина поступить...

Про деталі підготовки до цього важливого напрямку розповів сьогодні під час онлайн-брифінгу головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.

“В Україну вакцина поступить у другій половині лютого. На Прикарпатті працюватимуть 19 мобільних бригад, які забезпечуватимуть проведення вакцинації. У їх склад входять 38 лікарів, 57 медичних сестер, а також 19 водіїв”, – повідомив Руслан Савчук.

За словами посадовця, в області заплановано відкриття 130 пунктів профілактичних щеплень, де працюватимуть 260 медичних працівників, розглядається також можливість залучення більшої кількості медиків для проведення вакцинації.

“Відповідні медичні заклади та всі мобільні бригади будуть забезпечені необхідним обладнанням, яке дозволить зберігати якісні характеристики вакцини”, – підкреслив Руслан Савчук.

Під час першого етапу планується вакцинувати людей із критичним ризиком інфікування, а саме – медичних працівників, персонал, який працює у закладах охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, люди в інтернатах, будинках для людей похилого віку та працівників таких установ; військовослужбовців, включаючи Збройні сили України та Національну гвардію України.

Читайте також: Поліцейські склали протокол на 18-річну прикарпатку, яка споювала неповнолітнього товариша

Категорії
Життя
Новини
Loading...