На Прикарпатті відкрили навчально-практичний центр та сучасну STEAM-лабораторію

Учора в Коломиї голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук разом із очільником територіальної громади Богданом Станіславським запустили два важливих освітніх об’єкти. Зокрема, навчально-практичний центр...

Учора в Коломиї голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук разом із очільником територіальної громади Богданом Станіславським запустили два важливих освітніх об’єкти.

Зокрема, навчально-практичний центр для кухарів та кондитерів на базі Коломийського професійного ліцею сфери послуг, а також сучасну STEAM-лабораторію в Коломийському ліцеї №4 ім. Сергія Лисенка.

Обидва проєкти були реалізовані в рамках державних програм. Центр створений завдяки співфінансуванню з державного (1,68 млн грн), обласного (900 тис грн) бюджетів та з власних надходжень закладу (250 тис грн).  

Обладнання для STEAM-лабораторії повністю придбали за кошти Державного бюджету в рамках проєкту “Нова українська школа”, за 2,245 млн гривень.  

Науково-технічний центр та STEAM- лабораторія покликані виховувати майбутніх фахівців. І такі об’єкти мають ставати звичними для нас та загальнодоступними. Відповідний курс держави вже є, і я бачу аналогічне прагнення у громад, – наголосив  Андрій Бойчук. – Громади мають виходити на рівень самозабезпечення. Це дозволить не лише пришвидшити процеси технічної модернізації, але і допоможе у створенні нових робочих місць. Держава розуміє цю потребу, тому ми ініціюємо відкриття Центру компетенції, покликаного допомогти територіальним громадам втілювати ефективні для них способи заробітку”.  

Також очільник області привітав учасників першого Коломийського архітектурного форуму – комунікаційного майданчика для формування стратегії у сфері містобудування.  

“Переконаний, що комунікація – це ключ до розитку. Приємно, що у Коломийській громаді є це розуміння, а головне – бажання працювати. Держава зі свого боку і надалі підтримуватиме прогресивні розвиткові проєкти громад. Будуємо Прикарпаття разом!” – наголосив Андрій Бойчук.  

Читайте також: У Франківську стартує конкурс на кращого вчителя християнської етики

Категорії
Влада
Новини
Loading...