Юні лісівники Гринявщини потурбувалися про диких звірів. ФОТО

Цьогорічна зима дивує нас своїми примхами, але все ж дбати про диких тварин – це не тільки обов’язок та відповідальність лісівників Гринявського лісгоспу, а...

Цьогорічна зима дивує нас своїми примхами, але все ж дбати про диких тварин – це не тільки обов’язок та відповідальність лісівників Гринявського лісгоспу, а й весела та захоплююча розвага для дітей.

Про це інформують на сторінці ДП “Гринявське лісове господарство”.

Так щороку лісівники разом з дітлахами вирушають до лісу в зимовий період, щоб наповнювати лісові годівниці кормом для диких тварин.

Учні шкільного лісництва «Берізка» разом з майстром лісу Устеріківського лісництва Ярославом Мирославовичем Ватаманюком та учні Устеріківської гімназії з єгерем Юрієм Васильовичем Танасійчуком, долучилися до надзвичайно важливої та цікавої справи – підгодівлі диких звірів, що мешкають у мисливських угіддях господарства.

Ярослав Ватаманюк розповів багато цікавого про зимові звички тварин і птахів. Особливо дітям сподобалися розповіді про козуль. Адже козуль досить часто можна зустріти в мисливських угіддях ДП «Гринявське лісове господарство».

Школярі вже не першу зиму приїжджають з різними ласощами в лісництво. Школярка Іринка розповідає, що її надихає атмосфера зимового лісу, до всього іншого – це гарна нагода весело провести час з друзями.

Хоч побачити диких звірів вдається не завжди, головне, за словами школярів, аби лісовим мешканцям було чим посмакувати. Діти з великим ентузіазмом власноруч наповнювали годівниці поживою для тварин, адже долучаються до доброї та корисної справи. Такі заходи є доброю традицією і щороку до процесу долучається чимало бажаючих.

Нагадаємо що, для підгодівлі мисливських тварин, Державне підприємство «Гринявське лісове господарство» заготовило 5000 тис. кормових віників, 10 т сіна, закупили кам’яну сіль, кукурудзу та зерно.

Читайте також: На Франківщині розвивають інфраструктуру для велотуристів

Категорії
Життя
Новини
Loading...