Митрополит Володимир освятив новозбудований храм у селі Чукалівка. ФОТО

У неділю, 14 лютого, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин освятив новозбудовану церкву Трьох Святителів УГКЦ та престіл для місцевої громади в с. Чукалівка, що на вулиці...

У неділю, 14 лютого, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин освятив новозбудовану церкву Трьох Святителів УГКЦ та престіл для місцевої громади в с. Чукалівка, що на вулиці Медичній, 3Б.

Традиційно, Владику зустрічали на подвір’ї святині. Діти вручили Митрополиту хліб та сіль, а о. Василь Пасічник запросив Митрополита Володимира очолити Архієрейську Божественну Літургію, інформують у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Вже на початку відвідин Митрополит здійснив освячення нового храму та престолу, на якому буде звершуватись безкровна жертва нашого Спасителя.

По завершенні Чину освячення храму, Митрополит розпочав Божественну Літургію у співслужінні чисельно зібраного духовенства.

Роздумуючи над недільним Євангелієм, Архієрей звернув увагу, що не звичайна цікавість зробила те, що Закхей виявив бажання побачити Христа, але Божа ласка вплинула на його душу так, що привела його до Христа і докорінно перемінила його життя.

“Дорогі в Христі, можна сміливо сказати, що саме з цієї хвилі Ісус Христос здобув собі вірного визнавця у великому місті Єрихоні”, – звернув увагу Митрополит.

Також, у своєму слові до вірних Владика Володимир пояснив значення храму для кожного християнина, після чого подякував парафіянам за велику жертовність. 

“Ми знаємо, що цей храм належить не тільки якійсь одній людині чи групі людей, ні, він є домом для усіх, без винятків і розподілів, і дійсно, і справедливо, щоб так було”, – зазначив проповідник.

На завершення візиту Митрополит вручив подячні грамоти жертводавцям та усім, хто спричинився до спорудження храму. Після чого всі спільно помолились “Боже великий, єдиний”, заносячи свої молитви до Всевишнього за мир та спокій в Батьківщині нашій Україні.

Фото: Богдан Павлишин.

Читайте також: Юний скрипаль представив Брошнів-Осадську громаду на дитячому конкурсі у Києві

Категорії
Життя
Новини
Loading...